Kremowa Lasagne Grzybowa Giny
Gina's Creamy Mushroom Lasagne może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Za 1,81 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 517 kalorii, 24 g białka i 25 g tłuszczu każda. Ten przepis z Allrecipes wymaga makaronu lasagne, papryki, pietruszki płaskolistnej i grzybów. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 35 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 51%, to danie jest solidne. Łatwe bułki lasagne firmy Gina, kremowa lasagne ze szpinakiem i grzybami oraz kremowa lasagne ze szpinakiem i grzybami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym garnku zagotuj lekko osoloną wodę. Dodaj makaron lasagne i ponownie zagotuj. Gotuj makaron bez przykrycia, mieszając od czasu do czasu, aż makaron się ugotuje, ale nadal będzie twardy, około 8 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Spryskaj naczynie do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali sprayem do gotowania.
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj szalotki i czosnek na gorącym oleju, aż szalotka będzie miękka i półprzezroczysta, około 5 minut.
Mieszaj czerwoną paprykę i płatki czerwonej papryki z mieszanką szalotki, aż papryka lekko zmięknie, 1 do 2 minut.
Wymieszaj grzyby na patelni; doprawić solą i czarnym pieprzem. Gotuj i mieszaj, aż grzyby oddadzą płyn i zarumienią się, jeszcze około 10 minut.
Wymieszaj ser ricotta z mieszanką grzybów; zdejmij patelnię z ognia i odłóż na bok.
Rozpuść masło na innej patelni na średnim ogniu.
Wymieszaj mąkę, aż będzie gładka, 2 do 3 minut.
Ubij mleko z mąką, aż będzie gładkie; doprowadzić do wrzenia i ciągle ubijać, aż zgęstnieje, około 5 minut. Doprawić solą i czarnym pieprzem.
Dno przygotowanej formy do pieczenia posmaruj niewielką ilością białego sosu.
Ułóż 4 makarony lasagne w jednej warstwie nad białym sosem.
Rozłóż około 1/3 mieszanki grzybowej na makaronie.
Wlać około 1/3 białego sosu na mieszaninę grzybów. Powtórz warstwy jeszcze 2 razy, zaczynając od 4 kolejnych makaronów lasagne.
Posyp lasagne parmezanem, serem mozzarella i natką pietruszki.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ser się roztopi, a sos będzie musujący, od 30 do 40 minut. Przed pokrojeniem i podaniem lasagne odczekaj 10 minut.
Polecane wino: Chianti, Montepulciano, Sangiovese
Lasagne w menu? Spróbuj połączyć z Chianti, Montepulciano i Sangiovese. Lasagne dobrze komponuje się z czerwonym winem o średniej treściwości i wyższej kwasowości. Sangiovese, Montepulciano i Chianti pasują do rachunku. NV Ruinart , Wine z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 89 dolarów za butelkę.
NV Ruinart, Wino