Tort grejpfrutowy z lukrem grejpfrutowym
Tort grejpfrutowy z lukrem grejpfrutowym wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 479 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz cukier, 1 łyżeczka skórki grejpfrutowej, barwnik spożywczy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Różowe babeczki grejpfrutowe z różowym grejpfrutowym lukrem serowym, Grejpfrutowe ciasto jogurtowe z grejpfrutową glazurą, oraz Rubinowy Czerwony Grejpfrutowy Tort Z Kwaśną Śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik w temperaturze 350 stopni F. Ułóż 9-calową patelnię z woskowanym papierem i spryskaj olejem zapobiegającym przywieraniu.
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól przesiać do miski. Zrób studnię w centrum suchych składników.
Dodaj wodę, olej, skórkę, sok grejpfrutowy i żółtka. Beat until smooth. Ubij osobno białka i śmietanę z kamienia nazębnego, aż białka będą sztywne, ale nie wyschną. Stopniowo składaj białka na mieszaninę mąki za pomocą gumowej szpatułki, aż się zmieszasz. Nie mieszać mieszaniny.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni tortowej.
Piec przez 25 minut lub do momentu, aż ciasto wróci po delikatnym dotknięciu palcem. Odwróć patelnię na stojaku na ciasto do ostygnięcia. Uruchom szpatułkę wokół krawędzi ciasta. Ostrożnie wyjąć z patelni. Ząbkowanym nożem delikatnie przeciąć warstwę na pół.
Niech twarożek zmięknie do temperatury pokojowej. Beat ser aż puszysty.
Dodaj sok grejpfrutowy i skórkę. Stopniowo mieszaj w cukrze.
Wymieszać aż do dobrze wymieszanego.
Dodaj barwnik spożywczy. Zmiażdżyć kilka grejpfrutów, aby zmierzyć 2 łyżeczki.
Na dolnej połowie ciasta rozprowadzić lukier. Wierzch z kilkoma odcinkami grejpfruta. Przykryć drugą warstwą ciasta. Góra i boki mrozu.
Dekoruj pozostałymi kawałkami grejpfruta.