Tort Czekoladowy Toffi
Ciasto czekoladowe toffi wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.32 za porcję. Jedna porcja zawiera 430 kalorii, 6G białka, oraz 9g tłuszczu. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Azjatyckie danie. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka karmelu, bitej polewy, batony toffi i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Świetnie sprawdza się jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciasto czekoladowo-daktylowe z czekoladową glazurą toffi, Ciasto czekoladowo-daktylowe z czekoladową glazurą toffi, oraz Tort Czekoladowy Toffi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować ciasto zgodnie ze wskazówkami opakowania na nasmarowanej patelni 13" x 9". Całkowicie schłodzić w patelni na stojaku z drutu.
Delikatnie szturchnij otwory w górnej części ciasta, używając końca drewnianej łyżki (wytrzyj łyżkę do czysta po każdym otworze).
W małej miseczce wymieszać słodzone mleko skondensowane z polewą karmelową; powoli polewać ciasto.
Rozłóż bitą polewą na cieście.
Posypać zmiażdżonymi cukierkami. Przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Tajski bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.