Tort czekoladowo-żurawinowy wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 10. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 635 kalorii, 7G białka, oraz 41 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz żurawinę, śmietanę do bicia, półsłodką czekoladę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Tort czekoladowo-żurawinowy, Tort Żurawinowy, oraz Cranberry Brownie Torte.
Instrukcje
1
Pierwsze 3 składniki zagotować w rondlu na dużym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień do średniej; gotować, aż żurawina pęknie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Transfer do procesora; puree. Przecedzić puree do miski; wyrzucić nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
3
Wymieszać w Chambord. Przykryć; schłodzić co najmniej 2 godziny lub przez noc (sos zgęstnieje).
Składniki, których będziesz potrzebować
Chambord
SOS
1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°. masło i mąka o średnicy 9 cali springform pan. Dół linii z pergaminem. Wymieszać 3/4 szklanki żurawiny i Chambord w małym rondlu na średnim ogniu, aż Likier simmers, o 1 minutę. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina
Chambord
Likier
Masło
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Patelnia Springform
Patelnia Z Sosem
Piekarnik
2
Żurawinę odsączyć; Likier i żurawinę rezerwować osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina
Likier
3
Roztopić masło w dużym rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż zacznie bąbelkować na brzegach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Zdjąć z ognia.
5
Dodać czekoladę; odstawić na 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
6
Ubijać, aż czekolada się rozpuści i będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
7
Ubij cukier, następnie jajka po 1 na raz(ciasto będzie wyglądać ziarnisto).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
8
Whisk in reserved liqueur.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
9
Dodać mąkę i sól; ubić delikatnie do wymieszania. Wymieszać z zarezerwowaną żurawiną; przełożyć na przygotowaną patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Patelnia
10
Piec torte, aż top jest dmuchany i popękane i tester włożony do środka wychodzi z wilgotnym (nie mokrym) ciasto dołączone, około 1 godziny. Całkowicie schłodzić w patelni na stelażu. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć; przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
1
Krem zagotować na wolnym ogniu w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia.
3
Dodać czekoladę; ubijać do rozpuszczenia i wygładzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
4
Whisk in Chambord.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chambord
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
5
Odstawić, aż glazura będzie gęsta, ale nadal wylewana, ubijając od czasu do czasu, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Glazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
6
Linia obramowana blachą do pieczenia z folią; umieść stojak na ciasto w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Folia Aluminiowa
7
Cut wokół torte poluzować; usunąć boki patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Umieść okrągły karton o średnicy 8 cali lub 8-calowe dno patelni na górze torte. Trzymając karton i sprężyny na dnie patelni, obróć torte i umieść na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Springform
Forma Tarta
9
Usuń dno patelni; Odklej papier.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Wlać 1 1/2 szklanki glazury na torte. Za pomocą szpatułki lukier, gładkie szkliwo na górze i po bokach (ponownie nałożyć glazurę z folii, jeśli to konieczne). Zamrozić torte, aż glazura jest ustawiona, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Glazura
Lukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Offsetowa
Folia Aluminiowa
11
Wlać pozostałe 1 szklanka glazury na torte i równomiernie wygładzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Glazura
12
Posypać pozostałą 1/4 szklanki suszonej żurawiny wokół górnej krawędzi. Zamrozić, aż glazura będzie jędrna, około 15 minut. (Można dokonać 1 dzień wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina Suszona
Glazura
13
Przenieś na talerz. Przykryć kopułą ciasta i schłodzić.
14
Odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed podaniem.)
15
Ułóż świeże liście mięty między żurawiną na górnej krawędzi torte.