Tort czekoladowo-mokka

Tort czekoladowo-mokka
Tort czekoladowo-mokka może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Ten przepis jest na 16 osób i kosztuje 52 centy za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 16 g tłuszczu i łącznie 326 kalorii . 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Ten przepis z Taste of Home wymaga cukru, mąki, orzechów pekan i tłuszczu. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 25 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje bardzo złą (ale wciąż możliwą do poprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Wypróbuj Almond Crusted Torte , Almond Torte With Cream & Cherries i Triple Chocolate Mocha Pudding , aby uzyskać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Na ciasto zrób pastę z kakao i wody; ostudź i odstaw. W dużej misce ubij masło i cukier, aż będą lekkie i puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Dodaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Wbij wanilię. Wymieszaj z mieszanką kakao.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
3
Wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną i sól; dodawaj do ubitej masy na zmianę z maślanką, dokładnie ubijając po dodaniu każdej porcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Wlać do dwóch natłuszczonych i posypanych mąką okrągłych foremek o średnicy 9 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
5
Piecz w temperaturze 350° przez 35 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudź przez 10 minut przed wyjęciem z foremek na kratkę, aby całkowicie ostygły.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
6
Do nadziewania w rondlu wymieszaj mąkę i mleko do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprowadź do wrzenia na małym ogniu; gotuj i mieszaj przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
7
Zdjąć z ognia, ostudzić.
8
W międzyczasie utrzyj masło i cukier na lekką i puszystą masę. Rozpuść kawę w wodzie; dodaj do ubitej masy razem z kakao, wanilią i schłodzoną mieszanką mleczną. Ubijaj, aż masa będzie puszysta, około 5 minut. Wymieszaj z orzechami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
9
Przekrój każde ciasto na dwie poziome warstwy.
10
Połóż dolną warstwę na talerzu do serwowania; przykryj jedną trzecią nadzienia. Powtórz warstwy dwa razy. Przykryj pozostałą warstwą ciasta.
11
Do przygotowania lukru w dużej misce ubij tłuszcz i masło, aż masa będzie lekka i puszysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Półsłodkich Kawałków Czekolady Lub RodzynekFiliżanka Półsłodkich Kawałków Czekolady Lub Rodzynek
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
12
Dodaj mleko, wodę, wanilię, sól i połowę cukru pudru; dobrze wymieszaj. Ubijaj resztę cukru pudru, aż masa będzie gładka i puszysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
13
Rozprowadź lukier pomiędzy warstwami oraz na wierzchu i bokach ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
14
Jeśli chcesz, udekoruj połówkami orzechów pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zmielone Goździki, Imbir I Gałkę MuszkatołowąZmielone Goździki, Imbir I Gałkę Muszkatołową
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn