Tort Czekoladowo-Migdałowy

Tort Czekoladowo-Migdałowy
Ciasto czekoladowo-migdałowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 379 kalorii, 6G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka półsłodkiej czekolady, blanszowane migdały, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tort Czekoladowo-Migdałowy, Tort Czekoladowo-Migdałowy, oraz Tort Czekoladowo-Migdałowy.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło 10-calowy Kształt Formy sprężynowej z 2 3/4-cala-wysokie boki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
PiekarnikPiekarnik
2
Połącz migdały i 1/3 szklanki cukru w procesorze. Zmiksować, aż migdały będą bardzo drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
CukierCukier
3
Przenieść mieszaninę migdałów do średniej miski; nie czyścić procesor.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Dodać czekoladę i 1/3 szklanki cukru do procesora. Zmiksować, aż czekolada zostanie drobno zmielona, ale nie zacznie grudkować, około 45 sekund; wymieszać z mieszanką migdałową. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić żółtka i pozostały 1/3 szklanki cukru w dużej misce, aż mieszanina spada w ciężkiej wstążki, gdy ubijacze są podnoszone, o 5 minut. Ubić w ekstrakcie z migdałów i skórce cytryny. Złożyć w mieszaninie czekoladowo-migdałowej, następnie masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z MigdałówEkstrakt Z Migdałów
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
CzekoladaCzekolada
żółtko Jajażółtko Jaja
MigdałyMigdały
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Używając czystych, suchych ubijaków, ubij białka i sól w innej dużej misce, aż będą sztywne, ale nie wyschną. Białka złożyć na ciasto czekoladowe w trzech dodatkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CzekoladaCzekolada
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Piec ciasto, aż tester włożony do środka wyjdzie z dołączonymi wilgotnymi okruchami, około 40 minut. Fajne ciasto całkowicie w patelni na stojaku. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć; przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
Wytnij wokół boków patelni, aby poluzować; uwolnij boki. Cukier puder przesiać na ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Southern można połączyć z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. RELAX Riesling z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
RELAX Riesling
RELAX Riesling
Z winnic regionu winiarskiego Mozela te Riesling winogrona dojrzewają w łupkach i glebie mineralnej i są zbierane w oparciu o ich optymalny smak i dojrzałość. Wino fermentowane na zimno w zbiornikach ze stali nierdzewnej zapewnia naturalną kwasowość, zapewniając idealną równowagę, która jest odświeżająco rześka i pozostawia podlewanie na więcej.RELAX Riesling jest sfermentowany lekko wytrawny ze wspaniałym owocowym bukietem i intensywnymi smakami jabłek i brzoskwiń z nutą cytrusów.RELAX Riesling jest pyszny sam w sobie! Ale idealnie pasuje do różnych potraw, od grillowanych owoców morza i drobiu po pikantne dania azjatyckie i świeże sałatki.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn