Tort Czekoladowo-Migdałowy
Ciasto czekoladowo-migdałowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 379 kalorii, 6G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka półsłodkiej czekolady, blanszowane migdały, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tort Czekoladowo-Migdałowy, Tort Czekoladowo-Migdałowy, oraz Tort Czekoladowo-Migdałowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło 10-calowy Kształt Formy sprężynowej z 2 3/4-cala-wysokie boki.
Połącz migdały i 1/3 szklanki cukru w procesorze. Zmiksować, aż migdały będą bardzo drobno zmielone.
Przenieść mieszaninę migdałów do średniej miski; nie czyścić procesor.
Dodać czekoladę i 1/3 szklanki cukru do procesora. Zmiksować, aż czekolada zostanie drobno zmielona, ale nie zacznie grudkować, około 45 sekund; wymieszać z mieszanką migdałową. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić żółtka i pozostały 1/3 szklanki cukru w dużej misce, aż mieszanina spada w ciężkiej wstążki, gdy ubijacze są podnoszone, o 5 minut. Ubić w ekstrakcie z migdałów i skórce cytryny. Złożyć w mieszaninie czekoladowo-migdałowej, następnie masło.
Używając czystych, suchych ubijaków, ubij białka i sól w innej dużej misce, aż będą sztywne, ale nie wyschną. Białka złożyć na ciasto czekoladowe w trzech dodatkach.
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Piec ciasto, aż tester włożony do środka wyjdzie z dołączonymi wilgotnymi okruchami, około 40 minut. Fajne ciasto całkowicie w patelni na stojaku. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć; przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Wytnij wokół boków patelni, aby poluzować; uwolnij boki. Cukier puder przesiać na ciasto.