Tort Choinkowy
Need a deser bezmleczny? Ciasto choinkowe może być niesamowite przepis spróbować. Jedna porcja zawiera 225 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 21 centów za porcję. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz Betty ciasto mix, kawałek tektury pokryte, gumdrops, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 20 minut. Z łyżeczką wynik 12%, to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Tort Choinkowy, Tort Choinkowy, oraz Choinka Ciasto Kawowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325F dla ciemnej lub nieprzywierającej patelni). Zrobić i piec ciasto zgodnie z zaleceniami na polu 13x9-calowy patelni. Fajne 10 minut. Uruchom nóż wokół boków patelni, aby poluzować ciasto; usuń z patelni do stojaka chłodzącego. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny. Dla łatwiejszej obsługi, Przechowywać w lodówce lub zamrażać ciasto 30 do 60 minut lub do firmy.
Za pomocą ząbkowanego noża, wyciąć zaokrąglony top off ciasto do poziomu powierzchni; miejsce wyciąć stronę w dół. Od środka jednego krótkiego boku wykonaj ukośne cięcie do każdego rogu po przeciwnej stronie, wykonując 3 trójkątne kawałki, jak pokazano na schemacie. Dodać kształt drzewa, układając 2 zewnętrzne kawałki z prostych 13-calowych stronach razem na tacy pokryte folią; frost top.
Umieść pozostałą część środkową na górze.
Rozłóż cienką warstwę lukru na górze i bokach, aby uszczelnić okruchy. Przechowywać w lodówce lub zamrażać ciasto 30 do 60 minut, aby ustawić lukier. Mróz całe ciasto z pozostałym lukrem. Naciśnij kawałki trzciny cukrowej na końcu drzewa, aby zrobić pień.
Posypać kolorowym cukrem, aby wyglądał jak konary. Ułóż gumdrops na torcie, aby wyglądać jak światła lub ozdoby. Przechowywać luźno przykryte.