Tort Brownie z Żurawiną
Tort Brownie z Żurawiną może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Ten przepis pozwala na przygotowanie 12 porcji, każda zawiera 441 kalorii , 6 g białka i 21 g tłuszczu . Za 99 centów za porcję przepis ten pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jeśli masz pod ręką mieszankę do brownie z fudge, sok żurawinowy, orzechy pekan i kilka innych składników, możesz go przygotować. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 55 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Podobne przepisy to Tort w skorupce migdałowej , Tort migdałowy ze śmietaną i wiśniami oraz Niemieckie ciasto cytrynowe z żurawiną, znane również jako żurawinowe zitronenkuchen .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mieszankę brownie, jajka, olej i wodę. Wymieszaj z orzechami pekan.
Przełożyć do natłuszczonej formy o średnicy 10 cali.
Piec w temperaturze 350° przez 35-40 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie z wilgotnymi okruchami. Całkowicie ostudzić na kratce.
Do nadzienia w dużej misce ubij serek śmietankowy, sok żurawinowy i cukier do uzyskania gładkiej konsystencji; odłóż 1 szklankę bitej śmietany do dekoracji. Wymieszaj pozostałą śmietankę z mieszanką serka śmietankowego.
Ostrożnie rozprowadź na brownie. Wymieszaj sos żurawinowy; ostrożnie rozprowadź na nadzieniu.
Udekoruj odłożoną bitą śmietaną i połówkami orzechów pekan, jeśli chcesz. Przykryj i schłódź w lodówce przez co najmniej 2 godziny przed podaniem. Schłodź resztki.