Tort śliwkowy Iny z lukrem maślanym

Tort śliwkowy Iny z lukrem maślanym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta śliwkowego Iny z lukrem maślanym. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 506 kalorii, 7G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Mieszanka sody oczyszczonej, sody oczyszczonej, maślanki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest lubiany przez 13 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Przyprawione ciasto śliwkowe z lukrem serowym, Ciasto maślane z lukrem karmelowym, oraz Ciasto maślane z lukrem karmelowym.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Na ciasto: Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F i masło 9-przez 13-calową patelnię do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Czarnych Skręconych Sznurków Lukrecjowych8 Czarnych Skręconych Sznurków Lukrecjowych
Na ImprezyNa Imprezy
3
Suszone śliwki umieścić w małym rondlu. Przykryj je wodą. Doprowadzić do niskiego wrzenia i gotować, aż miękkie i mashable, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkiśliwki
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Spuścić wodę i rozgnieść śliwki na talerzu. Można zostawić małe kawałki. Odstawić śliwki na bok i zrobić ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkiśliwki
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
5
Mąkę, sodę oczyszczoną, ziele angielskie, cynamon i gałkę muszkatołową przesiać. Mmmm... pachnie świętami.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)
Dodatkowe Jabłko OpcjonalnieDodatkowe Jabłko Opcjonalnie
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
6
W osobnej misce wymieszaj olej, cukier, wanilię i jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
ArachidArachid
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)
Beztłuszczowy KremBeztłuszczowy Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
7
Połącz mokre i suche składniki i zalej maślanką. Mieszać, aż tylko połączone. Mieszanina będzie lekko grudkowata.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
8
Teraz dorzuć puree ze śliwek. A jeśli twój miód wejdzie, gdy kończysz ten krok, osłoń miskę ciałem i szybko wymieszaj. Czego nie wie, nie skrzywdzi go.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkiśliwki
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
9
Wlać do przygotowanej patelni do pieczenia i piec przez 35 do 40 minut. Babcia Iny była nieugięta: nie piecz ciasta. Chcesz, żeby było ładne i wilgotne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Czarnych Skręconych Sznurków Lukrecjowych8 Czarnych Skręconych Sznurków Lukrecjowych
Na ImprezyNa Imprezy
1
W średnim rondlu wymieszać cukier, maślankę, masło, syrop kukurydziany, sodę oczyszczoną i wanilię. Wymieszać, aby połączyć. Doprowadzić do powolnego wrzenia na średnim ogniu. Nie ma potrzeby mieszać. Kontynuuj gotowanie, aż lukier zmieni kolor jasnego karmelu, od 5 do 7 minut. Ważne: lukier powinien mieć kolor karmelu, ale nie jest jeszcze jędrny i lepki. Musi być wylewana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor KarmelowyKolor Karmelowy
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
ArachidArachid
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Wyjmij ciasto z piekarnika. Staraj się nie zemdleć, ponieważ pachnie absolutnie Bosko.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na ImprezyNa Imprezy
3
Podczas gdy ciasto jest bardzo ciepłe, polać lukrem równomiernie na wierzch. Pracuj szybko, ponieważ szybko zacznie namaczać się w cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
4
Równomiernie rozprowadzić płaszcz ... więc proszę, zrób sobie przysługę: poliż łopatkę. Uśmiechniesz się.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
5
Podawać natychmiast, lub niech ciasto usiąść na blacie na chwilę przed podaniem. Z wiekiem jest coraz lepiej.
6
Pomocna wskazówka: podawać bez ujawniania faktu, że ciasto zawiera śliwki.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkiśliwki
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn