Tort śliwkowy Iny z lukrem maślanym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta śliwkowego Iny z lukrem maślanym. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 506 kalorii, 7G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Mieszanka sody oczyszczonej, sody oczyszczonej, maślanki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest lubiany przez 13 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Przyprawione ciasto śliwkowe z lukrem serowym, Ciasto maślane z lukrem karmelowym, oraz Ciasto maślane z lukrem karmelowym.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Na ciasto: Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F i masło 9-przez 13-calową patelnię do pieczenia.
Suszone śliwki umieścić w małym rondlu. Przykryj je wodą. Doprowadzić do niskiego wrzenia i gotować, aż miękkie i mashable, o 8 protokół.
Spuścić wodę i rozgnieść śliwki na talerzu. Można zostawić małe kawałki. Odstawić śliwki na bok i zrobić ciasto.
Mąkę, sodę oczyszczoną, ziele angielskie, cynamon i gałkę muszkatołową przesiać. Mmmm... pachnie świętami.
W osobnej misce wymieszaj olej, cukier, wanilię i jajka.
Połącz mokre i suche składniki i zalej maślanką. Mieszać, aż tylko połączone. Mieszanina będzie lekko grudkowata.
Teraz dorzuć puree ze śliwek. A jeśli twój miód wejdzie, gdy kończysz ten krok, osłoń miskę ciałem i szybko wymieszaj. Czego nie wie, nie skrzywdzi go.
Wlać do przygotowanej patelni do pieczenia i piec przez 35 do 40 minut. Babcia Iny była nieugięta: nie piecz ciasta. Chcesz, żeby było ładne i wilgotne.
W średnim rondlu wymieszać cukier, maślankę, masło, syrop kukurydziany, sodę oczyszczoną i wanilię. Wymieszać, aby połączyć. Doprowadzić do powolnego wrzenia na średnim ogniu. Nie ma potrzeby mieszać. Kontynuuj gotowanie, aż lukier zmieni kolor jasnego karmelu, od 5 do 7 minut. Ważne: lukier powinien mieć kolor karmelu, ale nie jest jeszcze jędrny i lepki. Musi być wylewana.
Wyjmij ciasto z piekarnika. Staraj się nie zemdleć, ponieważ pachnie absolutnie Bosko.
Podczas gdy ciasto jest bardzo ciepłe, polać lukrem równomiernie na wierzch. Pracuj szybko, ponieważ szybko zacznie namaczać się w cieście.
Równomiernie rozprowadzić płaszcz ... więc proszę, zrób sobie przysługę: poliż łopatkę. Uśmiechniesz się.
Podawać natychmiast, lub niech ciasto usiąść na blacie na chwilę przed podaniem. Z wiekiem jest coraz lepiej.
Pomocna wskazówka: podawać bez ujawniania faktu, że ciasto zawiera śliwki.