Torrone
Torrone to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 12 i kosztuje 77 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 329 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Mieszanka ekstraktu z pomarańczy, migdałów, ekstraktu z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Torrone, Pistachio Torrone, oraz Domowe Torrone.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W rondlu połącz cukier, syrop kukurydziany i wodę. Gotuj na średnim ogniu, aż termometr candy zarejestruje temperaturę 260 stopni F.
Tymczasem w mikserze elektrycznym ubijaj białka, tworząc sztywne szczyty. Gdy cukier osiągnie 260 stopni F, powoli wlej cienki strumień do białek, podczas gdy mikser działa.
Dodaj ekstrakty, ubijaj na średniej prędkości przez 13 minut, a następnie złóż kandyzowane owoce do mieszaniny.
Wymieszać przez kolejne 2 minuty, a następnie złożyć w 1/2 szklanki migdałów.
Wlać mieszaninę do 9-calowej kwadratowej patelni do ciasta rozpylonej sprayem do pieczenia lub masłem, a następnie odkurzyć mąką. Wierzch z pozostałymi migdałami i dodatkowymi kandyzowanymi owocami.
Odstawić na noc, a następnie pokroić na kawałki.