Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Torrelli z ziemniakami i kiełbasą z Ragù. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.77 za porcję. Jedna porcja zawiera 987 kalorii, 39g białka, oraz 65 g tłuszczu. Jeśli masz pod ręką jajko, masło, pietruszkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ziemniaczane gnocchi z kiełbasą ragù. Dni w bańce, Kiełbasa I Koper Włoski Ragù, oraz Pieczarkowo-Kiełbasowe Ragù dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodać ziemniaki i kiełbasę; gotować, aż kiełbasa jest gotowane przez, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Kiełbasa
3
Kiełbasę przełożyć na talerz. Nadal gotować ziemniaki do miękkości, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Kiełbasa
4
Dobrze spuścić. Ciepłe ziemniaki obrać; umieścić w dużej misce. Za pomocą masher ręcznie, mash ziemniaki na gładką pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
5
Wymieszać z serem, następnie 6 kolejnych składników. Kiełbasę drobno posiekać; wymieszać. Przykryć; odstawić wypełnienie w temperaturze pokojowej do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa
Ser
6
Kopiec mąki na powierzchni roboczej. Zrób dużą płytką studnię (około 5 cali średnicy) w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
7
Dodać jajka, olej i sól do dobrze. Za pomocą widelca, ubijać jajka, olej i sól do mieszania. Stopniowo pracować w wystarczającej ilości mąki z mieszaniny jaj, aby uformować miękkie ciasto w środku pierścienia mąki(zostanie mąka). Zbierz ciasto w piłkę. Wyrobić ciasto na powierzchni roboczej, aż będzie gładkie i elastyczne, pracując w większej ilości mąki, jeśli jest lepki, około 10 minut. Przykryj ciasto plastikiem; pozostaw 45 minut (ciasto stanie się miękkie i plastyczne).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Jajko
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
8
Makaron rolowany i nadziewany
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
9
Linia 2 duże blachy do pieczenia z gładkich ręczników kuchennych lub pergaminu (użyj pergaminu, jeśli planujesz zamrozić tortelli).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Ręczniki Kuchenne
Blacha Do Pieczenia
10
Ciasto pokroić na 4 kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
11
Obróć maszynę do makaronu do najszerszego ustawienia. Spłaszczyć 1 kawałek ciasta w prostokąt. Pozostałe elementy przykryć folią. Uruchom ciasto przez maszynę 3 razy. Złóż nierówne końce, aby uzyskać prostą krawędź. Uruchom ciasto przez maszynę jeszcze 2 razy, lekko pyląc mąką, jeśli jest lepki. Dostosuj maszynę do następnego Węższego ustawienia. Uruchom ciasto przez maszynę 3 razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Makarony
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do Makaronu
Folia Foliowa
12
Przeciąć pasek ciasta na pół w poprzek, aby ułatwić obsługę (pasek staje się bardzo długi, gdy staje się cieńszy). Pracując z połową paska ciasta i utrzymując drugą połowę pokrytą plastikiem, aby zapobiec wysuszeniu, powtórz ciasto przez maszynę 3 razy na każdym węższym ustawieniu, aż makaron będzie miał grubość 1/16 cala, bardzo lekko pyląc mąką, jeśli jest lepki (każdy pasek ciasta będzie miał około 20 cali długości i 4 cale szerokości).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Makarony
13
Umieścić 1 pasek ciasta na powierzchni roboczej. Zaczynając od 3/4 cala od 1 krótkiej strony, upuść napełnianie, układając łyżeczki do herbaty wzdłuż 1 długiego boku paska, odstęp 1 cala od siebie i około 1/2 cala od krawędzi. Złożyć przeciwległy długi bok ciasta na kopce nadzienia. Naciśnij wokół kopców nadzienia, aby uwolnić powietrze, a następnie naciśnij ciasto między kopcami, aby uszczelnić. Naciśnij krawędzie razem, aby uszczelnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kopce Bar
Ciasto
14
Ciasto pokroić między kopcami nadzienia na poszczególne tortelli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kopce Bar
Ciasto
15
Przenieść na przygotowane arkusze. Zrobić więcej tortelli z drugiego paska ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
16
Powtórz rozwałkowanie zarezerwowanych kawałków ciasta makaronowego na 2 paski, a następnie napełnianie i formowanie w tortelli, aż do użycia całego nadzienia. Pozostałe ciasto należy zachować do innego użycia. (Tortelli można zrobić z wyprzedzeniem. Kurz lekko mąką, przykryj arkusze folią i przechowuj w lodówce do 4 godzin lub zamrażaj do 2 tygodni. Gotować bez rozmrażania.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Makaronowe
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
17
Rag
18
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
19
Dodać kiełbasę i smażyć, aż nie będzie już różowy, łamanie na małe kawałki z tyłu widelca, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa
20
Dodaj posiekany seler, marchew, cebulę, natkę pietruszki, czosnek i suszoną pokruszoną czerwoną paprykę. smażyć, aż warzywa zaczną mięknąć, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Warzywa
Pietruszka-nać
Marchew
Seler
Czosnek
Cebula
21
Dodać bulion z kurczaka i pastę pomidorową. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż szmaciana lekko zgęstnieje i zmniejsza się do 3 filiżanek, mieszając od czasu do czasu, o 20 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Lekko schłodzić. Przechowywać w lodówce odkryte do zimna, a następnie przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Rosół Z Kurczaka
Pasta Pomidorowa
22
Porcja
23
Tortelli gotować w dużym garnku z wrzącej osolonej wody, aż po prostu miękkie, o 5 minut (lub 6 minut, jeśli zamrożone). Za pomocą dużego sita lub sitka przenieść tortelli na durszlak ustawiony w misce. Opróżnij wodę z garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
Sito
Cukierki Peachie-o
Garnek
24
Dodaj masło do tego samego garnka; roztopić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
25
Dodaj tortelli; wrzucić delikatnie, aż ciepłe i pokryte masłem. Tymczasem przynieś szmatę do gotowania na wolnym ogniu. Podziel tortelli między talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
26
Skropić masłem z garnka. Wierzch szmatką; posypać serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Ser
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
27
Dekoruj natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
28
Podawać z większą ilością sera i pozostałą szmatką.