Torrelli z ziemniakami i kiełbasą z Ragù

Torrelli z ziemniakami i kiełbasą z Ragù
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Torrelli z ziemniakami i kiełbasą z Ragù. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.77 za porcję. Jedna porcja zawiera 987 kalorii, 39g białka, oraz 65 g tłuszczu. Jeśli masz pod ręką jajko, masło, pietruszkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ziemniaczane gnocchi z kiełbasą ragù. Dni w bańce, Kiełbasa I Koper Włoski Ragù, oraz Pieczarkowo-Kiełbasowe Ragù dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać ziemniaki i kiełbasę; gotować, aż kiełbasa jest gotowane przez, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
KiełbasaKiełbasa
3
Kiełbasę przełożyć na talerz. Nadal gotować ziemniaki do miękkości, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
KiełbasaKiełbasa
4
Dobrze spuścić. Ciepłe ziemniaki obrać; umieścić w dużej misce. Za pomocą masher ręcznie, mash ziemniaki na gładką pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Wymieszać z serem, następnie 6 kolejnych składników. Kiełbasę drobno posiekać; wymieszać. Przykryć; odstawić wypełnienie w temperaturze pokojowej do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
SerSer
6
Kopiec mąki na powierzchni roboczej. Zrób dużą płytką studnię (około 5 cali średnicy) w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
7
Dodać jajka, olej i sól do dobrze. Za pomocą widelca, ubijać jajka, olej i sól do mieszania. Stopniowo pracować w wystarczającej ilości mąki z mieszaniny jaj, aby uformować miękkie ciasto w środku pierścienia mąki(zostanie mąka). Zbierz ciasto w piłkę. Wyrobić ciasto na powierzchni roboczej, aż będzie gładkie i elastyczne, pracując w większej ilości mąki, jeśli jest lepki, około 10 minut. Przykryj ciasto plastikiem; pozostaw 45 minut (ciasto stanie się miękkie i plastyczne).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Makaron rolowany i nadziewany
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
9
Linia 2 duże blachy do pieczenia z gładkich ręczników kuchennych lub pergaminu (użyj pergaminu, jeśli planujesz zamrozić tortelli).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
10
Ciasto pokroić na 4 kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
11
Obróć maszynę do makaronu do najszerszego ustawienia. Spłaszczyć 1 kawałek ciasta w prostokąt. Pozostałe elementy przykryć folią. Uruchom ciasto przez maszynę 3 razy. Złóż nierówne końce, aby uzyskać prostą krawędź. Uruchom ciasto przez maszynę jeszcze 2 razy, lekko pyląc mąką, jeśli jest lepki. Dostosuj maszynę do następnego Węższego ustawienia. Uruchom ciasto przez maszynę 3 razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MakaronyMakarony
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do MakaronuMaszyna Do Makaronu
Folia FoliowaFolia Foliowa
12
Przeciąć pasek ciasta na pół w poprzek, aby ułatwić obsługę (pasek staje się bardzo długi, gdy staje się cieńszy). Pracując z połową paska ciasta i utrzymując drugą połowę pokrytą plastikiem, aby zapobiec wysuszeniu, powtórz ciasto przez maszynę 3 razy na każdym węższym ustawieniu, aż makaron będzie miał grubość 1/16 cala, bardzo lekko pyląc mąką, jeśli jest lepki (każdy pasek ciasta będzie miał około 20 cali długości i 4 cale szerokości).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MakaronyMakarony
13
Umieścić 1 pasek ciasta na powierzchni roboczej. Zaczynając od 3/4 cala od 1 krótkiej strony, upuść napełnianie, układając łyżeczki do herbaty wzdłuż 1 długiego boku paska, odstęp 1 cala od siebie i około 1/2 cala od krawędzi. Złożyć przeciwległy długi bok ciasta na kopce nadzienia. Naciśnij wokół kopców nadzienia, aby uwolnić powietrze, a następnie naciśnij ciasto między kopcami, aby uszczelnić. Naciśnij krawędzie razem, aby uszczelnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kopce BarKopce Bar
CiastoCiasto
14
Ciasto pokroić między kopcami nadzienia na poszczególne tortelli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kopce BarKopce Bar
CiastoCiasto
15
Przenieść na przygotowane arkusze. Zrobić więcej tortelli z drugiego paska ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
16
Powtórz rozwałkowanie zarezerwowanych kawałków ciasta makaronowego na 2 paski, a następnie napełnianie i formowanie w tortelli, aż do użycia całego nadzienia. Pozostałe ciasto należy zachować do innego użycia. (Tortelli można zrobić z wyprzedzeniem. Kurz lekko mąką, przykryj arkusze folią i przechowuj w lodówce do 4 godzin lub zamrażaj do 2 tygodni. Gotować bez rozmrażania.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto MakaronoweCiasto Makaronowe
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
17
Rag
18
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
19
Dodać kiełbasę i smażyć, aż nie będzie już różowy, łamanie na małe kawałki z tyłu widelca, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
20
Dodaj posiekany seler, marchew, cebulę, natkę pietruszki, czosnek i suszoną pokruszoną czerwoną paprykę. smażyć, aż warzywa zaczną mięknąć, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
WarzywaWarzywa
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MarchewMarchew
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
21
Dodać bulion z kurczaka i pastę pomidorową. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż szmaciana lekko zgęstnieje i zmniejsza się do 3 filiżanek, mieszając od czasu do czasu, o 20 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Lekko schłodzić. Przechowywać w lodówce odkryte do zimna, a następnie przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
22
Porcja
23
Tortelli gotować w dużym garnku z wrzącej osolonej wody, aż po prostu miękkie, o 5 minut (lub 6 minut, jeśli zamrożone). Za pomocą dużego sita lub sitka przenieść tortelli na durszlak ustawiony w misce. Opróżnij wodę z garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
SitoSito
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
GarnekGarnek
24
Dodaj masło do tego samego garnka; roztopić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
25
Dodaj tortelli; wrzucić delikatnie, aż ciepłe i pokryte masłem. Tymczasem przynieś szmatę do gotowania na wolnym ogniu. Podziel tortelli między talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
26
Skropić masłem z garnka. Wierzch szmatką; posypać serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
27
Dekoruj natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
28
Podawać z większą ilością sera i pozostałą szmatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer

Składniki

7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweŚliwki duszone lub inne owoceŚliwki duszone lub inne owoce1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(1 patyczek) masło(1 patyczek) masło1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana marchewkaposiekana marchewka2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekany selerposiekany seler1łyżka czerwony ocet winnyolej do smażenia, najlepiej rzepakowyolej do smażenia, najlepiej rzepakowy4largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)1ząbek czosnku, mielonyząbek czosnku, mielony1łyżka czerwony ocet winnyząbek czosnku, mielonyząbek czosnku, mielony0Batoniki toffi Heathgałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona0Batoniki toffi Heath2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju1słodka włoska kiełbasasłodka włoska kiełbasa3słodkie włoskie kiełbaski, osłonki usuniętesłodkie włoskie kiełbaski, osłonki usunięte4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerosół z kurczaka lub bulion z kurczaka w puszkach o niskiej zawartości solirosół z kurczaka lub bulion z kurczaka w puszkach o niskiej zawartości soli591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia11 łyżka suszonego oregano1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezanświeżo starty parmezan6krewetki i żyłkiŚwieżo starty parmezanŚwieżo starty parmezan791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża pietruszka włoskaposiekana świeża pietruszka włoska1sprigPietruszka włoska świeżaPietruszka włoska świeża22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuposiekana świeża pietruszka włoskaposiekana świeża pietruszka włoska1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana czerwona cebulaposiekana czerwona cebula1szczyptaDuża ilość suszonego pokruszonego czerwonego pieprzuDuża ilość suszonego pokruszonego czerwonego pieprzu1Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu283opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeziemniaki białe (ok. 3), nieobraneziemniaki białe (ok. 3), nieobrane
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia32
Magazyn