Topinambur z chrupiącą Prosciutto
Topinambur z chrupiącym Prosciutto może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 209 kalorii, 4G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 2,64 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz topinambur, woda, z grubsza rozdarta mięta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Karczoch Jerozolimski, Karczoch Jerozolimski Z Przegrzebkami, oraz Karczoch jerozolimski z salsą Verde.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać prosciutto w jednej warstwie (może trzeba to zrobić w partiach) i gotować, aż ostry, o 3 do 5 protokół.
Wyjąć z patelni na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem i lekko ostudzić. Pokruszyć i odstawić.Odstawić patelnię na średnie ciepło i dodać pozostałą 1 łyżkę oleju. Gdy olej mieni się, dodać Topinambur, doprawić solą, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane i prawie widelec przetargu, o 15 protokół.
Dodać wodę, wymieszać, aby uwolnić wszelkie rumiane kawałki z dna patelni, i gotować, aż woda odparuje i karczochy są przetargu widłowego, o 3 protokół.
Dodać szalotkę i gotować, aż złoty, o 3 protokół więcej. Wymieszaj pokruszoną prosciutto, miętę i sok z cytryny, dostosuj przyprawę w razie potrzeby i podawaj natychmiast.