Tomato Bhath (Tomato Rice)
Tomato Bhath (Tomato Rice) może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 356 kalorii, 9g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory, kolendrę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 68%. Spróbuj ryż pomidorowy, jak zrobić ryż pomidorowy / easy tomato rice, Nasi Daging Kedah & Air Asam Tomato (Kedah Beef Rice with Tomato Sour Gravy), oraz tomato dal, jak zrobić tomato dal, Andhra tomato pappu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodać masala podi przez ogrzewanie 1 łyżka oleju na patelni na średnim ogniu; smażyć chana dal, urad dal, suszone papryki chile, nasiona kolendry, i nasiona kminku w gorącym oleju, aż pachnące i zaczyna brązowieć, o 5 protokół. Zmiażdżyć mieszaninę z kokosem na drobny proszek za pomocą moździerza i tłuczku.
Rozgrzać 2 łyżki oleju na dużej patelni. Frytki i nasiona gorczycy smażyć na gorącym oleju, aż orzeszki ziemne zaczną brązowieć, 2 do 3 minut.
Dodaj cebulę, zielona papryka chile, Curry liści, i asafoetida proszku do mieszaniny orzeszków ziemnych; gotować i mieszać, aż cebula są rumiane, 5 do 7 protokół. Wymieszać pomidory, kurkumę, cukier i sól do mieszaniny; kontynuować gotowanie, aż pomidory będą miękkie, o 10 minut więcej. Sezon z masala podi. Kruszyć ryż na patelni, za pomocą tylnej łyżki do oddzielenia poszczególnych ziaren. Gotować i mieszać, aż ryż jest mieszany do naczynia i gorące, 5 do 7 protokół.
Udekoruj kolendrą do podania.