Tomatillo-Salsa Chile
Przepis Tomatillo-Salsa Chile może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 45 minut. Jedna porcja zawiera 305 kalorii, 4G białka, oraz 18g tłuszczu. Na 1,73 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jeśli masz pod ręką chili, olej roślinny, paprykę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczony Tomatillo-Salsa Chile, Pieczony Tomatillo Chile Salsa Przepis, oraz Tosty Chile de Árbol i Salsa Tomatillo.
Instrukcje
Zapal grill lub rozgrzej brojlery.
Szczotkować pomidory, chiles, papryka i cebula z olejem i grill na średnim ogniu gorącym, obracając od czasu do czasu, aż zmięknie i lekko zwęglone na całym, o 8 minut na pomidory i 10 do 12 minut na chiles, papryka i cebula.
Przenieść chiles i papryka do miski, przykryć folią i ostudzić całkowicie. Grubo posiekać pomidory i cebulę i przenieść do innej miski.
Paprykę obrać, osadzić i posadzić. Drobno posiekać jalapeos i grubo posiekać Anaheims i papryki.
Dodać je do miski z mieszaniną tomatillo, następnie wymieszać z sokiem z limonki i oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Podawać z chipsami tortilla.