Tom Colicchio 's Herb-butter Turkey from' the Epicurious Cookbook
Tom Colicchio 's Herb-butter Turkey from' the Epicurious Cookbook might be just the main course you are looking for. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 1236 kalorii, 145g białka, oraz 66 g tłuszczu. Na 3,82 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jeśli masz szyjki indyka i/lub skrzydełka, rosół z kurczaka, marchewkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tom Colicchio ' s Herb-butter Turkey, Kiełbasa, jabłko i suszona żurawina farsz z " Epicurious Cookbook, oraz Masło Ziołowe Indyk dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Make Gravy Base: stopić masło w ciężkiej dużej głębokiej patelni na dużym ogniu.
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Dodać szyje indyka i / lub skrzydełka i smażyć do głębokiego brązu, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Indycze Szyje
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
3
Dodaj cebulę, marchew, i seler i podsmażyć, aż warzywa będą głębokie brązowe, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Dodać 6 szklanek bulionu z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu 45 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
5
Wlać bazę sosu przez sitko ustawione na 4-filiżankę miarki, naciskając na ciała stałe, aby uzyskać płyn. Jeśli to konieczne, dodać wystarczająco dużo bulionu z kurczaka do bazy sosu, aby zmierzyć 4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1
Wymieszać 1/2 szklanki masła i wszystkie mielone zioła w małej misce; doprawić masło ziołowe solą i pieprzem.
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Przenieść 2 hojne łyżki do innej małej miski i rezerwy na sos; odstawić w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Ustaw stojak w najniższej pozycji w piekarniku i rozgrzej piekarnik do 218°. spłucz indyka wewnątrz i na zewnątrz; osusz. Zaczynając od końca szyi, przesuń rękę między skórę a mięso piersi, aby rozluźnić skórę. Rub 4 łyżki masła ziołowego na mięso piersi pod skórą.
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Umieść indyka na stojaku ustawionym na dużą patelnię do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
5
Główną jamę obficie posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
6
Umieść 4 łyżki zwykłego masła i wszystkie gałązki ziół w głównej jamie. Włóż końcówki skrzydeł pod. Zwiąż nogi luźno. 2 łyżki pozostałego masła ziołowego natrzeć na zewnątrz indyka.
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
7
Indyka obficie posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
8
Indyka wstawiamy do piekarnika i pieczemy 20 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 177°. piecz 30 minut więcej, następnie wlej 1 szklankę bulionu i dodaj 1 łyżkę zwykłego masła do patelni. Smażyć 30 minut więcej; podlewać sokami z patelni, następnie wlać kolejny 1 szklankę bulionu i dodać kolejny 1 łyżkę masła do patelni. Indyka luźno przykryć folią. Piecz, aż termometr włożony w najgrubszą część uda zarejestruje175, fastrygując sokami z patelni i dodając 1 szklankę bulionu i 1 łyżkę masła do patelni co 45 minut, o 1 godzinę 45 minut dłużej.
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Smażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Przełożyć indyka na talerz; odstawić na 30 minut (temperatura wewnętrzna wzrośnie o 5 do 10 stopni).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
10
Odcedzić soki z patelni do miski; ubić w sosie. Roztopić zarezerwowane 2 łyżki masła ziołowego w dużym rondlu na średnim ogniu; dodać mąkę i ubijać stale, aż zasmażka będzie złotobrązowa, o 6 protokół. Stopniowo dodawać mieszaninę bazową soku z sosu; zwiększać ciepło i stale ubijać, aż sos zgęstnieje, zagotuje się i jest gładki. Zmniejszyć ogień do średniej; gotować delikatnie, aż sos zmniejsza się do 4 1/2 szklanki, ubijanie często, o 10 protokół. SOS przyprawiamy solą i pieprzem i podajemy z indykiem.
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, Obrane
11
Czy z wyprzedzeniem: sos może być przygotowany 2 dni wcześniej. Lekko schłodzić. Przechowywać w lodówce odkryte do zimna, a następnie przykryć i przechowywać schłodzone. Przewiń przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki