Tofu w Indyjskim sosie pomidorowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na sos, więc dać Tofu w Indyjskim sosie pomidorowym Spiced spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 400 kalorii. Na $2.49 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, kminek, cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Wieprzowina Indyjska w sosie pomidorowym, Wieprzowina Indyjska w sosie pomidorowym, oraz Indyjskie pikantne Tacos z kminkiem z ryżem Basmati i pikantnym sosem pomidorowym.
Instrukcje
Na patelni rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając, aż zmięknie.
Dodać czosnek, piernik, paprykę chili, goździki, kardamon, laskę cynamonu, kminek, sól i pieprz i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Dodaj pomidory z sokiem i doprowadzić do wrzenia.
Przenieść do powolnej Kamionki kuchennej.
Przykryć i gotować na niskim poziomie przez 8 do 10 godzin lub na wysokim przez 4 do 5 godzin.
Tofu: na talerzu wymieszać mąkę, curry i cayenne.
Tocz Tofu w mieszaninie aż do lekko powleczonego. Wyrzucić nadmiar mąki. Na patelni rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodaj pogłębione tofu i podsmażyć, mieszając, aż ładnie rumiane. Łyżka mieszanki pomidorowej do naczynia do serwowania. Wyrzucić goździki, kardamon i laskę cynamonu.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;