Tofu Skin Rolls
Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,87 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 22g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 440 kalorii. 38 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka białka jaja, kurczaka, sos ostrygowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tofu Skin Noodles, Smażony Bok Choy ze skórką Tofu (腐皮青菜), oraz Zielona papryka, szynka i skórka z Tofu z octem sezamowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Namoczyć skórę tofu w dużej misce z wodą, aż zmiękną, o 30 protokół.
Wyjąć z wody. Ułóż arkusze na desce do krojenia i zwiń do cylindra.
Pokrój poprzecznie na 1-calowe segmenty, o długości co najmniej stopy.
W średniej wielkości misce do mieszania, połączyć wieprzowinę, białko jaja, imbir, 1 łyżeczka soli, biały pieprz, 1/4 łyżeczki cukru, sos sojowy, sos ostrygowy, 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej, i mielone shiitake.
Wymieszać z rękami, aby połączyć.
Używając około 2 łyżek mięsa na segment skóry tofu, zwiń wypełnienie w skórę tofu, tworząc dość ciasne cylindry.
Połączyć pozostałe łyżeczki sosu sojowego i łyżeczki skrobi kukurydzianej w małej misce i mieszać widelcem do uzyskania jednorodności.
Dodać bulion z kurczaka i odstawić na bok.
Rozgrzać olej w woku do 350 F. smażyć cylindry skóry tofu, kilka na raz, aż powierzchnia będzie jasnobrązowa i nieco nadęta.
Wyjąć łyżką szczelinową i odstawić.
Ułóż wszystkie smażone bułki w płytkiej misce, która zmieści się w metalowym lub bambusowym parowcu.
Zalać bułki sosem i parować na dużym ogniu przez 15 minut, odwracając bułki w połowie. Paruj, aż skóra wchłonie co najmniej połowę sosu.
Podawać natychmiast, przyozdabiając kolendry lub zielonej cebuli, w razie potrzeby.