Tofu pieczone z pesto kolendry

Tofu pieczone z pesto kolendry
Pieczone Tofu z pesto kolendry jest bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie przystawka. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 165 kalorii. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać łagodną oliwę z oliwek plus dodatkowe, cukier, liście kolendry i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tofu Pieczone, Tofu Pieczone, oraz Cilantro Pesto & Cilantro Yogurt Sauce dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej brojlery i lekko posmaruj płytką, ognioodporną patelnię oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
BrojlerBrojler
2
Pokroić każdy blok Tofu w poprzek na 6 plastrów i osuszyć między kilkoma warstwami ręczników papierowych. Ułóż w 1 warstwie na patelni do pieczenia i szczotkuj wierzchołki plastrów z większą ilością oliwy z oliwek. Broil 4 do 6 cali od ciepła, bez obracania, aż złoty kolor, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Podczas gdy tofu jest pieczenie, kolendra purée, orzeszki piniowe, sok z limonki, sos rybny, olej sezamowy, cukier, pozostałe 1/4 szklanki oliwy z oliwek, sól, i pieprz w maszynce do jasnozielonego i gładkie, o 1 minuta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
KolendraKolendra
PieprzPieprz
CukierCukier
SólSól
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
Przenieść Tofu z łopatką szczelinową na talerz i podawać z pesto kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
1
Pesto można przygotować 3 dni wcześniej i schłodzić w szczelnym pojemniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia17
Magazyn