Tofu & szpinak cannelloni
Tofu & szpinak cannelloni wymaga mniej więcej 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 374 kalorie, 14g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 2,01 zł za porcję. Sprawdza się jako raczej tanie danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 347 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, pomidory w puszkach g, zapakuj jedwabne tofu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Z łyżeczką wynik 100%, to danie jest doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Cannelloni ze szpinakiem i gałką muszkatołową, Szpinak i trzy sery cannelloni, oraz Cannelloni Z Grzybami Szpinakowymi.
Instrukcje
Na patelni rozgrzać połowę oleju, dodać cebulę i 1/3 czosnku i smażyć przez 4 min, aż zmięknie.
Wlać pomidory, doprawić i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować przez 10 minut, aż sos zgęstnieje.
Połowę pozostałego oleju rozgrzać na patelni i gotować kolejne 1/3 czosnku przez 1 min, następnie dodać połowę orzeszków piniowych i szpinak. Zwiędły szpinak, a następnie wyjąć nadmiar płynu. Whizz tofu w maszynce lub blenderem ręcznym, aż będzie gładka, a następnie mieszać przez szpinak z gałką muszkatołową i trochę pieprzu.
Zdjąć z ognia; pozostawić do ostygnięcia lekko.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Do naczynia o wymiarach 20 x 30 cm wlać pół sosu pomidorowego. Mieszankę szpinakową podzielić między arkusze lasagne, zwinąć i położyć na sosie.
Okruchy wymieszać z pozostałym czosnkiem i orzeszkami pinii.
Posypać wierzchem naczynia, skropić pozostałą oliwą i piec przez 10 minut, aż okruchy będą złote.