Toasty Caponatina
Na 15 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 18 porcji z 28 kalorii, 0g białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz cynamon, cebulę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Bakłażan Caponatina, Kaponatina warzywna słodko-kwaśna, oraz Toasty Figowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Chleb tostowy na blasze do pieczenia, aż będzie chrupiący i blady złoty, 12 do 15 minut, a następnie przenieść do stelaża do ostygnięcia.
Rozgrzać olej roślinny w 1-do 1 1/2-quart ciężki rondel na dużym ogniu, aż zarejestruje 191° na termometrze. Bakłażan smażyć w 4 partiach, często mieszając, aż do bladego złota, około 3 minut na partię, przenosząc łyżką szczelinową do ręczników papierowych, aby osuszyć. (Powrót oleju do375 między partiami.)
Gotować cebulę w oliwie z oliwek w 10-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodaj pastę pomidorową i cynamon i gotuj, mieszając, 1 minutę. Wymieszać wodę, ocet i cukier, aż do połączenia, następnie dodać oliwki, kapary, sól i pieprz i gotować, mieszając, 1 minutę.
Dodać bakłażan i seler i gotować, mieszając delikatnie, 1 minutę.
Przenieść caponatina do miski i ostudzić do temperatury pokojowej.
Podawać tosty zwieńczone caponatina.
* Grzanki można wykonać tydzień wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej. * Caponatina mogą być wykonane 1 dzień wcześniej i schłodzone, pokryte. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.