Tiramisu
Przepis Tiramisu może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w przybliżeniu 12 godzin i 15 minut. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 545 kalorii, 11g białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis służy 8. 30 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i podnieś żółtka jaj, ladyfingers, ser mascarpone i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy, Tiramisu, oraz Tiramisu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Żółtka i cukier ubijać w misce miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie trzepaczki na dużej prędkości przez około 5 minut lub aż będą bardzo gęste i jasnożółte. Obniż prędkość do średniej i dodaj 1/4 szklanki rumu, 1/4 szklanki espresso i mascarpone.
Trzepaczka do uzyskania gładkiej konsystencji.
Połącz pozostałe 1/4 szklanki rumu i 1 1/4 szklanki espresso w płytkiej misce. Zanurz 1 stronę każdego ladyfinger w mieszance espresso / rum i ułóż dno naczynia o wymiarach 9 na 12 na 2 cale.
Połowę mieszanki kremu espresso wylać równomiernie na wierzch. Zanurz 1 stronę pozostałych ladyfingers w mieszaninie espresso / rum i umieść je w drugiej warstwie naczynia.
Resztę kremu do espresso zalać wierzchem. Wygładzić górę i przykryć folią. Przechowywać w lodówce przez noc.
Przed podaniem posyp wierzch ogoloną czekoladą i w razie potrzeby lekko polej cukrem cukierniczym.
Uwagi: aby zrobić espresso dla tego przepisu w elektrycznym ekspresie do kawy, użyj wystarczającej ilości wody na 4 filiżanki kawy plus 1/3 filiżanki zmielonego espresso.
Savoiardi i mascarpone można znaleźć we włoskim sklepie specjalistycznym.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Casaloste Chianti Classico Riserva. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![Casaloste Chianti Classico Riserva]()
Casaloste Chianti Classico Riserva
Intensywny rubinowy kolor czerwony. Jego bukiet łączy typowe owocowe aromaty Sangiovese (takie jak jeżyna, Dojrzała marasca, śliwka) z eleganckimi nutami drewna. Na podniebieniu jest aksamitny i harmonijny z doskonałą równowagą między kwasowością a słodkimi taninami. Starzejące się Wino, daje najlepsze z 5 roku po żniwach idzie z grillowanym czerwonym mięsem. Jego harmonia i typowość są również doskonale wywyższone przez dojrzewające sery.