Tiramisu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj Tiramisu. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 545 kalorii, 11g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, cukier, espresso i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 22%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy, Tiramisu, oraz Tiramisu.
Instrukcje
Żółtka i cukier ubijać w misce miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie trzepaczki na dużej prędkości przez około 5 minut lub aż będą bardzo gęste i jasnożółte. Obniż prędkość do średniej i dodaj 1/4 szklanki rumu, 1/4 szklanki espresso i mascarpone.
Trzepaczka do uzyskania gładkiej konsystencji.
Połącz pozostałe 1/4 szklanki rumu i 1 1/4 szklanki espresso w płytkiej misce. Zanurz 1 stronę każdego ladyfinger w mieszance espresso / rum i ułóż dno naczynia o wymiarach 9 na 12 na 2 cale.
Połowę mieszanki kremu espresso wylać równomiernie na wierzch. Zanurz 1 stronę pozostałych ladyfingers w mieszaninie espresso / rum i umieść je w drugiej warstwie naczynia.
Resztę kremu do espresso zalać wierzchem. Wygładzić górę i przykryć folią. Przechowywać w lodówce przez noc.
Przed podaniem posyp wierzch ogoloną czekoladą i w razie potrzeby lekko polej cukrem cukierniczym.
Uwagi: aby zrobić espresso dla tego przepisu w elektrycznym ekspresie do kawy, użyj wystarczającej ilości wody na 4 filiżanki kawy plus 1/3 filiżanki zmielonego espresso.
Savoiardi i mascarpone można znaleźć we włoskim sklepie specjalistycznym.