Tiramisu
Przepis Tiramisu może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 41 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 83g tłuszczu, oraz w sumie 1214 kalorii. Na 2,54 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz cukier puder, kakao w proszku, cukier puder i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy, Tiramisu, oraz Tiramisu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Najpierw zrób gąbkę. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (180 stopni C /gaz 4).
Ubij cukier i jajka, aż dojdą do etapu wstążki. Złóż roztopione masło, następnie złóż przesianą mąkę i kakao.
Wlać mieszaninę do wyłożonej blachą Swiss roll i piec w nagrzanym piekarniku przez 10 minut.
Po zakończeniu wyjmij gąbkę z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
Aby zrobić nadzienie, włóż mascarpone, cukier, żółtka i Vin Santo do miski i wymieszaj na gładką masę.
Aby złożyć tiramisu, rozłóż gąbkę i wciśnij ją na dno płytkiego naczynia.
Mżawka nad kawą, Tia Maria i białą czekoladą. Łyżkę nadzienia mascarpone, następnie obficie polać kakao. Używając dużego noża, zeskrobuj czekoladę w kierunku siebie, aby zrobić wióry i ułóż je delikatnie na górze.
* OSTRZEŻENIE O SUROWYM JAJKU
Kuchnie Food Network sugerują ostrożność w spożywaniu surowych i lekko ugotowanych jaj ze względu na niewielkie ryzyko salmonelli lub innej choroby przenoszonej przez żywność. Aby zmniejszyć to ryzyko, zalecamy używanie wyłącznie świeżych, odpowiednio schłodzonych, czystych jaj klasy A lub AA z nienaruszonymi skorupkami i unikanie kontaktu między żółtkami lub białkami a skorupką.