Tiramisu
Tiramisu wymaga mniej więcej 3 godziny i 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Na 2,54 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 21g białka, 83g tłuszczu, oraz w sumie 1214 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz czekoladę, żółtka jaj, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 34%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy, Tiramisu, oraz Tiramisu.
Instrukcje
Najpierw zrób gąbkę. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (180 stopni C /gaz 4).
Ubij cukier i jajka, aż dojdą do etapu wstążki. Złóż roztopione masło, następnie złóż przesianą mąkę i kakao.
Wlać mieszaninę do wyłożonej blachą Swiss roll i piec w nagrzanym piekarniku przez 10 minut.
Po zakończeniu wyjmij gąbkę z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
Aby zrobić nadzienie, włóż mascarpone, cukier, żółtka i Vin Santo do miski i wymieszaj na gładką masę.
Aby złożyć tiramisu, rozłóż gąbkę i wciśnij ją na dno płytkiego naczynia.
Mżawka nad kawą, Tia Maria i białą czekoladą. Łyżkę nadzienia mascarpone, następnie obficie polać kakao. Używając dużego noża, zeskrobuj czekoladę w kierunku siebie, aby zrobić wióry i ułóż je delikatnie na górze.