Tiramisu

Tiramisu
Tiramisu wymaga mniej więcej 3 godziny i 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Na 2,54 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 21g białka, 83g tłuszczu, oraz w sumie 1214 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz czekoladę, żółtka jaj, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 34%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy, Tiramisu, oraz Tiramisu.

Instrukcje

1
Najpierw zrób gąbkę. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (180 stopni C /gaz 4).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Ubij cukier i jajka, aż dojdą do etapu wstążki. Złóż roztopione masło, następnie złóż przesianą mąkę i kakao.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Wlać mieszaninę do wyłożonej blachą Swiss roll i piec w nagrzanym piekarniku przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Po zakończeniu wyjmij gąbkę z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Aby zrobić nadzienie, włóż mascarpone, cukier, żółtka i Vin Santo do miski i wymieszaj na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
żółtko Jajażółtko Jaja
Vin SantoVin Santo
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Aby złożyć tiramisu, rozłóż gąbkę i wciśnij ją na dno płytkiego naczynia.
7
Mżawka nad kawą, Tia Maria i białą czekoladą. Łyżkę nadzienia mascarpone, następnie obficie polać kakao. Używając dużego noża, zeskrobuj czekoladę w kierunku siebie, aby zrobić wióry i ułóż je delikatnie na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
MascarponeMascarpone
CzekoladaCzekolada
1-1/2 Uncji Rum Malibu O Smaku Kokosowym1-1/2 Uncji Rum Malibu O Smaku Kokosowym
KawaKawa
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn