Tilapia Z Sosem Pimiento
Tilapia z sosem Pimiento to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 35 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 32 kalorie. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 83 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz pieczarki, filety z tilapii, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest dobre. Podobne przepisy to Tilapia z sosem Pimiento, Tilapia Z Sosem Pimiento, oraz Tilapian w sosie grzybowym (Tilapian en Salsa de Champiñones).
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać pokrojoną cebulę i gotować, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Dodać czosnek i gotować minutę więcej.
Dodaj pomidory z puszki i ich soki.
Dodać pokrojone grzyby, posiekane oliwki, oregano, sól i pieprz. Przynieś na wolnym ogniu.2
Ułożyć filety rybne delikatnie na mieszance cebulowo-pomidorowej oliwy i rozłożyć trochę sosu na rybie. Powrót do gotować na wolnym ogniu (to tylko soki z pomidorów, które są na wolnym ogniu). Obniżyć ciepło do niskiego i przykryć patelnię. Gotować lub 8 do 10 minut lub aż ryba łatwo płatki podczas badania widelcem. Użyj szerokiej szpatułki, aby podnieść filety z patelni na talerz do serwowania. Łyżka sosu nad rybą.
Podawać z ryżem i / lub chrupiącym chlebem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapię można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.