Tilapia z mąki kukurydzianej z czarną fasolą i salsą
Tilapia z mąki kukurydzianej z czarną fasolą i Salsanem to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 1 porcją. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 192g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 1790 kalorii. Na 13,93 zł za porcję, ten przepis okładki 77% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, salsę, mączkę kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać salsę można śledzić to danie główne z Deserowa Salsa Truskawkowa jako deser. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Tilapia z mąki kukurydzianej z czarną fasolą i salsą, Tilapia z płatków kukurydzianych z salsą, oraz Tilapia z płatków kukurydzianych z salsą Tomatillo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać mielony czosnek i płatki czerwonej papryki; gotować do pachnącego (około 1 minuty).
Dodaj dwie puszki odsączonej i opłukanej czarnej fasoli i jedną szklankę wody.Doprowadzić na wolnym ogniu; gotować, przykryte, mieszając od czasu do czasu, przez około 15 minut. (Jeśli chcesz mieć cieńszą konsystencję, dodaj więcej wody do smaku). Doprawić grubą solą do smaku i udekorować posiekaną kolendrą.Przygotować tilapię: w płytkim naczyniu połączyć mąkę kukurydzianą i paprykę; dodać sól i pieprz do smaku.Pogłębiać każdy filet tilapii w mieszance mąki kukurydzianej, delikatnie wklepując go w celu pokrycia completely.In duża patelnia nieprzywierająca, rozgrzać olej na średnim ogniu. Gotuj tyle filetów, ile możesz (bez tłoczenia), aż będą złote i jędrne (około 2-4 minut na stronę).
Przełożyć na talerz i ogrzać.
Tilapię podawać z czarną fasolą i salsą.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są świetnym wyborem dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.