Tilapia z mąki kukurydzianej z czarną fasolą i salsą

Tilapia z mąki kukurydzianej z czarną fasolą i salsą
Tilapia z mąki kukurydzianej z czarną fasolą i Salsanem to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 1 porcją. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 192g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 1790 kalorii. Na 13,93 zł za porcję, ten przepis okładki 77% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, salsę, mączkę kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać salsę można śledzić to danie główne z Deserowa Salsa Truskawkowa jako deser. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Tilapia z mąki kukurydzianej z czarną fasolą i salsą, Tilapia z płatków kukurydzianych z salsą, oraz Tilapia z płatków kukurydzianych z salsą Tomatillo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać mielony czosnek i płatki czerwonej papryki; gotować do pachnącego (około 1 minuty).
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
3
Dodaj dwie puszki odsączonej i opłukanej czarnej fasoli i jedną szklankę wody.Doprowadzić na wolnym ogniu; gotować, przykryte, mieszając od czasu do czasu, przez około 15 minut. (Jeśli chcesz mieć cieńszą konsystencję, dodaj więcej wody do smaku). Doprawić grubą solą do smaku i udekorować posiekaną kolendrą.Przygotować tilapię: w płytkim naczyniu połączyć mąkę kukurydzianą i paprykę; dodać sól i pieprz do smaku.Pogłębiać każdy filet tilapii w mieszance mąki kukurydzianej, delikatnie wklepując go w celu pokrycia completely.In duża patelnia nieprzywierająca, rozgrzać olej na średnim ogniu. Gotuj tyle filetów, ile możesz (bez tłoczenia), aż będą złote i jędrne (około 2-4 minut na stronę).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
TilapiaTilapia
(Handlowiec Joe'a )(Handlowiec Joe'a )
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża BazyliaOpcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Przełożyć na talerz i ogrzać.
5
Tilapię podawać z czarną fasolą i salsą.
Składniki, których będziesz potrzebować
(Handlowiec Joe'a )(Handlowiec Joe'a )
TilapiaTilapia
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są świetnym wyborem dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia100
Magazyn