Tilapia z Citrus Bagna Cauda
Tilapia z Citrus Bagna Caudan jest bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 263 kalorie, 35g białka, oraz 13g tłuszczu. Na 3,33 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 10 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz masło, skórkę pomarańczową, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zwęglone szparagi z Citrus Bagna Cauda, Bagna Cauda, oraz Bagna Cauda.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Gotować masło i 2 łyżki oliwy z oliwek extra-virgin w ciężkim rondlu na małym lub średnim ogniu, aż masło stopi się, często mieszając.
Dodać anchois i mieszać, aż anchois rozpuścić, o 2 protokół.
Dodać czosnek i gotować tylko do pachnące, o 30 sekund.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z sokiem pomarańczowym, bazylią i skórką z cytryny i pomarańczy. SOS doprawić do smaku solą.
Bagna cauda sos może być wykonane 1 dzień naprzód. Ostudzić, następnie przykryć i schłodzić. Przewiń przed użyciem.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 200 stopni F.
Posypać rybę solą i pieprzem i posmarować obie strony ryby pozostałymi 2 łyżeczkami oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Pracując w 2 partiach, smażyć rybę, aż będzie po prostu nieprzezroczysta w środku, około 3 minut na stronę.
Przełóż rybę na talerz. Przykryć folią i ogrzać w piekarniku podczas gotowania drugiej partii ryby.
Polać sosem wokół ryby i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio]()
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.