Tilapia W Stylu Tajskim
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Tilapian w stylu tajskim. Na 2,35 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 179 kalorii, 24g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, filety tilapia, mieloną kurkumę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest solidne. Spróbuj Tilapia W Stylu Tajskim, Tilapia Po Tajsku Z Rosołem Kokosowo-Curry, oraz Tilapia Tajska dla podobnych receptur.
Instrukcje
W robocie kuchennym lub blenderze połączyć mleko kokosowe, migdały, cebulę, imbir, kurkumę, trawę cytrynową i 1/4 łyżeczki soli. Proces do gładkiej.
Podgrzej dużą patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu. Przyprawić filety rybne solą i pieprzem po obu stronach, a następnie umieścić je skórką do góry na patelni.
Polać rybę puree sosem. Użyj szpatułki, aby równomiernie pokryć rybę sosem.
Posypać płatkami czerwonej papryki.
Zmniejszyć ogień do średniej, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez około 15 minut, aż puree zgęstnieje i łatwo rybę płatki widelcem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapian w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.