Tilapia smażona na patelni z pikantnym sosem tatarskim

Tilapia smażona na patelni z pikantnym sosem tatarskim
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj smażonej tilapii z pikantnym sosem tatarskim. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 37g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 304 kalorie. Na 3,68 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Udaj się do sklepu i odbierz filety z tilapii, majonez, kapary i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 29 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Tangy Patelnia Smażona Tilapia, Extra Pikantny Sos Tatarski, oraz Ciasta krabowe z pikantnym sosem tatarskim.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 11 składników w małej misce; przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Mąkę i kolejne 3 składniki połączyć w płytkim naczyniu. Filety pogłębiać w mieszaninie mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
3
Podgrzać 1 1/2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać 2 filety; gotować 4 minuty z każdej strony lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem. Powtórz procedurę z pozostałym olejem i filetami.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
5
Podawać rybę z sosem tatarskim.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos TatarskiSos Tatarski
RybyRyby
6
W razie potrzeby udekoruj świeżym szczypiorkiem i plasterkami cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Szczypiorekświeży Szczypiorek
CytrynaCytryna
7
Uwaga: w razie potrzeby można zastąpić korniszony ogórkami z koperkiem dla dzieci.
Składniki, których będziesz potrzebować
KorniszonyKorniszony

Składniki

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Tilapię można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.
TrudnośćŚredni
Gotowe W29 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn