Tilapia Cytrynowo-Limonkowa

Tilapia Cytrynowo-Limonkowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj Tilapian cytrynowo-Limonkowy. Na $2.3 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 206 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz filety tilapia, sok z limonki, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Tilapia Miodowo-Lipowa, Tilapia Limonkowa Imbirowa, oraz Tilapia Kokosowo-Limonkowa.

Instrukcje

1
Mąkę, sól i pieprz połączyć na dużym talerzu. Filety pogłębiać w mieszaninie mąki, pokrywając obie strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
2
Rozgrzać oliwę z oliwek, sok z cytryny, i sok z limonki w bardzo dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Gotować filety 2 do 3 minut z każdej strony lub aż gotowe. (Jeśli płyn zmniejszy się zbytnio, dodaj około 1/4 szklanki wody.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Podawać natychmiast.
4
Połączenie win: Fum Blanc, Sauvignon Blanc lub chrupiący Chardonnay uzupełni wszelkie dania z owoców cytrusowych (być może podawane z miotaną zieloną sałatką i chrupiącym francuskim chlebem) na lekką, orzeźwiającą kolację.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChardonnayChardonnay
Chleb FrancuskiChleb Francuski
Owoce MorzaOwoce Morza
WinoWino

Wyposażenie

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Tilapia bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym winem, którego możesz spróbować jest Thrive Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Thrive Pinot Grigio
Thrive Pinot Grigio
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Magazyn