The Ultimate Turducken
Ostatecznym Turducken może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 18 i kosztuje $1.43 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 51g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 597 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. 112 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka kurczaka, kaczki, masowe mięso kiełbasy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Turducken, Turducken, oraz Turducken Po ' Boys.
Instrukcje
Doprawić kurczaka równomiernie ze wszystkich stron solą i pieprzem.
Połóż kurczaka płasko, skórą w dół, na desce do krojenia. Kształt 12 uncji kiełbasy w dzienniku około 2 cali średnicy i miejsce w środku kurczaka. Podnieś jedną stronę kurczaka i zawiń ciasno wokół kiełbasy. Podnieś drugą stronę, pozwalając skórze z obu stron na zakładanie się i tworzą uszczelnienie. Kurczak powinien być teraz owinięty wokół kiełbasy. Owinąć szczelnie w kilka warstw folii, tak aby kurczak tworzył ciasny cylinder (patrz uwaga powyżej). Alternatywnie, kurczak może być szczelnie wiązany sznurkiem rzeźniczym.
Umieść kurczaka w worku zgrzewarki próżniowej i uszczelnij.
Umieść w dużej doniczce i przykryj ciepłą wodą.
Umieść na średnim ogniu i ogrzewać, aż bąbelki po prostu zaczną rosnąć od dołu. Zmniejsz temperaturę do najniższego ustawienia i gotuj, aż kurczak poczuje się jędrny w dotyku, a natychmiastowy termometr do odczytu wprowadzony przez plastik do środka kurczaka rejestruje 140 do 63°, około 45 minut.
Podczas gotowania kurczaka doprawiamy kaczkę ze wszystkich stron solą i pieprzem.
Umieść 36-na 12-calowy kawałek folii na desce do krojenia.
Połóż kaczkę płasko, skórą w dół, na folii.
Pozostałą kiełbasę rozłożyć równomiernie na powierzchni mięsa. Po ugotowaniu kurczaka wyjąć z worka i folii i ostrożnie osuszyć papierowymi ręcznikami.
Umieścić gorącego kurczaka bezpośrednio na kaczce, wyrównane wzdłuż środka. Używając plastikowej folii, aby ci pomóc, ostrożnie uformuj kaczkę wokół kurczaka.
Zwiń do ciasnego cylindra w kilku warstwach folii. Alternatywnie, kaczka może być szczelnie wiązana sznurkiem rzeźniczym.
Umieść kurczaka / kaczkę w worku do zgrzewania próżniowego i zamknij.
Umieść w dużej doniczce i przykryj ciepłą wodą.
Umieść na średnim ogniu i ogrzewać, aż bąbelki po prostu zaczną rosnąć od dołu. Zmniejsz temperaturę do najniższego ustawienia i gotuj, aż Kaczka poczuje się jędrna w dotyku, około 30 minut.
Usuń kaczkę z wody. Jeśli użyłeś worka próżniowego lub folii z tworzywa sztucznego, Usuń oba, a następnie szczelnie zwiąż kaczkę sznurkiem. Suche zewnętrzne dokładnie ręcznikami papierowymi.
Rozgrzać 2 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać kaczkę / kurczaka i gotować, obracając od czasu do czasu, aż dobrze rumiane i chrupiące ze wszystkich stron, zalewając nadmiar wytopionego tłuszczu w razie potrzeby (można zarezerwować ten tłuszcz do innego użycia), o 15 minut w sumie.
Dostosuj stojak piekarnika do najniższej pozycji i rozgrzej piekarnik do 218°.
Na desce do krojenia położyć skórkę z indyka, a odsłoniętą powierzchnię doprawić solą i pieprzem.
Usuń sznurek z kaczki / kurczaka i umieść na środku indyka, wyrównując wzdłuż środka. W razie potrzeby przyciąć bułkę z kaczką / kurczakiem tak, aby była taka sama długość jak piersi indyka. (Można podać również nadmiar kaczki / indyka).
Ostrożnie podnieś jedną stronę indyka, aby pokryć kaczkę / kurczaka,a następnie podnieś drugą stronę, pozwalając skórze na zakładanie się o co najmniej 1 cal. Użyj metalowych lub drewnianych szaszłyków, aby zabezpieczyć skórę w 5 do 8 miejscach. Ostrożnie przenieść indyka do V-lub U-rack zestaw w patelni do pieczenia, szew stronie w dół.
Z nogami indyka skierowanymi do ciebie, umieść długi kawałek sznurka rzeźniczego za piersiami, wsuwając go w stawy skrzydeł. Pociągnij go wokół piersi wzdłuż jej podstawy do dolnej części piersi, a następnie pozwól, aby końce się krzyżowały. Owinąć każdy koniec wokół końca pałeczki i mocno pociągnąć je razem. Pętla końce sznurka wokół obu podudzi kilka razy, aby zabezpieczyć, a następnie zawiązać węzeł i przyciąć nadmiar. Pozostałą oliwę natrzeć na całej długości indyka i doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć do piekarnika i piec do złotego koloru, mięso z piersi indyka rejestruje co najmniej 150 ° F na termometrze odczytu natychmiastowego, a uda rejestruje co najmniej 165 ° F, około 1 1/2 godziny.
Przenieś do deski do krojenia, ostrożnie usuń szaszłyki i pozostaw na 20 minut. Aby wyrzeźbić, Usuń nogi i skrzydła. Podziel pierś na pół wzdłuż środka, aby utworzyć dwie połówki bez kości. Pokroić w poprzek na plastry.