The ultimate makeover: Fish & chips
Ostateczny makijaż: Fish & chips może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 667 kalorii, 43g białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 5,32 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 159 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wiele osób naprawdę lubi to europejskie danie. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki króla Edwarda, mąkę kukurydzianą, olej słonecznikowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 99%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ostateczny makijaż: Lasagne, The ultimate makeover: hamburgery, oraz The ultimate makeover: Moussaka.
Instrukcje
Ziemniaki szorować, pokroić na 1,5 cm grubości wzdłuż plastrów, a następnie pokroić każdy plaster na 1,5 cm grubości wiórów. Wrzucić chipsy do dużego rondla, zalać wystarczającą ilością wody, aby po prostu przykryć, doprowadzić do wrzenia, następnie obniżyć ogień i delikatnie gotować na wolnym ogniu tylko przez 4 minuty.
Odcedzić, położyć na czystym ręczniku, osuszyć, a następnie pozostawić do ostygnięcia. Można to zrobić 1-2 godziny do przodu.
Piekarnik nagrzewany do 220C / wentylator 200C / Gaz
Włóż dużą płytką nieprzywierającą tacę do pieczenia do piekarnika z 1 łyżką oliwy z oliwek i podgrzewaj przez 10 minut.
Przenieść chipsy do miski i wrzucić pozostały olej za pomocą rąk. Wyłóż w jednej warstwie na gorącą puszkę do pieczenia.
Piec przez 10 minut, a następnie odwrócić.
Piec jeszcze 5 minut, a następnie ponownie włączyć.
Piec przez ostatnie 5-8 minut, aż chrupiące.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Podczas gdy chipsy są w piekarniku, gotować groszek we wrzącej wodzie przez 4 min.
Odcedzić, następnie wrzucić do patelni i lekko zmiażdżyć tylnym widelcem.
Wymieszać z olejem, sokiem z cytryny i świeżo startym pieprzem. Przykryć i odstawić.
Ryby można również gotować, gdy chipsy są w piekarniku. Filety osuszyć ręcznikami papierowymi.
Umieść 1 łyżkę mąki na talerzu i użyj do obtarcia każdego fileta, odklepując nadmiar.
Wlać olej do smażenia na ciężką, średnią nieprzywierającą patelnię lub patelnię.
Podgrzać do 200C (użyj termometru, aby sprawdzić, czy olej pozostaje w tej temperaturze).
Wymieszaj 50 g mąki, mąkę kukurydzianą, szczyptę soli i trochę pieprzu. Lekko ubić białko balonem trzepaczką, aż będzie spienione i bąbelkowe, ale nie za sztywne.
Wlać wodę do mieszanki mąki, delikatnie i krótko ubijając. Ciasto nie powinno być całkowicie gładkie.
Dodać białko, następnie lekko ubić, aby wymieszać. Spróbuj i zachować jak najwięcej pęcherzyków, jak można więc ciasto pozostaje światło. Gotowanie dwóch kawałków ryb na raz, zanurz je w cieście do obtarcia, pozwól, aby część z nich kapała, a następnie opuść do gorącego oleju za pomocą łyżki szczelinowej. Smażyć przez 5-6 minut, upewniając się, że olej pozostaje w temperaturze 200C i obracając rybę w połowie tak, aby była złota. Wyjąć łyżką szczelinową, osuszyć na papierze kuchennym. Sprawdź, czy olej wrócił do 200C, a następnie powtórz z pozostałymi rybami. Podgrzać groszek i podawać z rybą, frytkami i cytryną.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Scarpetta Pinot Grigio z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Scarpetta Pinot Grigio]()
Scarpetta Pinot Grigio
Jasny słomkowy kolor z odrobiną łososia. Aromaty zarówno owoców pestkowych, jak i melona. Pokazując zdolność Pinota Grigio do bycia lekkim na nogach, ale złożonym. Melon i owoce pestkowe z minerałami i średnim ciałem. Pinot Grigio ma tak wielki zasięg. Wspaniałe jako aperitivo, z lekkimi grillowanymi rybami, takimi jak sashimi, pesce crudo lub ceviche.