Terryna Truskawkowo-Rabarbarowa
Truskawkowa Terryna Rabarbarowa zajmuje mniej więcej około 45 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, bezmleczny, lacto ovo wegetariański i przyjazny dla fodmap przepis służy 8 i kosztuje 99 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 105 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 56 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, wodę, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Podobne przepisy to Terrina rabarbarowa z sosem malinowym, Ciasto truskawkowo-rabarbarowe jogurtowe z sosem truskawkowo-rabarbarowym rumowym, oraz Strawberry Ginger Ale Terrine.
Instrukcje
Ugotować rabarbar: w średnim rondlu zagotować 2 szklanki wody, skórkę pomarańczową i cukier.
Dodać sok z cytryny i kawałki rabarbaru. Przynieś na wolnym ogniu.
Niech gotować przez około 4 protokół, aż rabarbar jest po prostu miękkie, ale nie rozpada.
Zmiękcz żelatynę: gdy rabarbar się gotuje, włóż 1 szklankę zimnej wody do małej miseczki.
Wlać żelatynę z opakowań nad wodą. Wymieszaj, aby upewnić się, że cały proszek żelatyny jest mokry.
Odstawić na około minutę.
Połącz mieszankę wody żelatynowej i rabarbaru:
Włożyć wodę żelatynową do mieszaniny cukru rabarbarowego. Powoli mieszaj, aby nie rozbić rabarbaru, ale aby upewnić się, że zmiękczona żelatyna jest całkowicie rozpuszczona.
Wlać mieszaninę do dwóch patelni bochenkowych, równomiernie podzielonych lub jednego dużego naczynia żaroodpornego.
Dodaj truskawki do patelni, delikatnie rozprowadzając je między kawałkami rabarbaru.
Chill: przykryć folią i schłodzić przez 6 godzin lub przez noc, aż do uzyskania jędrności.
Un-mold: napełnij dużą miskę lub miskę bardzo ciepłą wodą. Zanurz dno jednej z patelni do bochenka w wodzie i policz dziesięć sekund.
Wyjmij z wody i uruchom tępy nóż wzdłuż krawędzi patelni, aby przerwać ssanie.
Umieść talerz do góry nogami nad patelnią i delikatnie obróć patelnię.
Być może będziesz musiał trochę stuknąć, aby uwolnić terrinę z formy. Jeśli jest uparty, umieść go z powrotem w ciepłej wodzie na kilka sekund.