Terrine de Campagne z różowym pieprzem
Terrine de Campagne z różowym pieprzem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 84 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 206 kalorii, 9g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis z SippitySup ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz jajko, sól, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Prażony Ananas Z Różowym Pieprzem, Crostini z Ricottanem i różowym pieprzem, oraz Grillowana cukinia z różowym pieprzem i fetą.
Instrukcje
Umieść kostki schabu, wątróbki z kurczaka i grubo posiekany boczek w misce robota kuchennego wyposażonego w mocowanie ostrza.Pulsuj mieszaninę 12 lub 15 razy, skrobając boki 2 lub 3 razy w trakcie procesu. Szukasz bardzo zróżnicowanej tekstury. Nie przesadzaj.Gdy jesteś zadowolony z tekstury przenieść mieszaninę mięsa do dużej miski do mieszania.
Dodać sól, różowy i czarny pieprz i brandy. Mieszać do włączenia. Następnie dodaj 2 lekko ubite jajka wraz z szalotką.
Wymieszać to wszystko razem całkiem dobrze.Wybierz trzy filiżanki terrine formy, lub inny piekarnik dowód danie o odpowiednim rozmiarze i kształcie
Połóż pojedynczą linię liści laurowych na dnie mojej terryny. Są to głównie dla smaku, ale mogą być również ładną ozdobą. Tak czy inaczej, są i opcjonalne.Ułóż długie boki terryny paskami boczku. Pozostaw wystarczająco dużo boczku wiszącego po obu stronach, aby pokryć wierzch. Linia na całej długości formy. Ale oba końce należy pozostawić otwarte z boczkiem.Łyżka mieszanki mięsa do formy terrine. Wypełniając prawie całą drogę do góry, ale pozostawić około ¼ cala miejsca. Złóż wiszący boczek i na całej górze terrine.Jeśli twoja pleśń ma pokrywkę, połóż ją na przykryciu terryny. Jeśli nie, wytnij kawałek pergaminu na wymiar i owinąć całą terrinę folią aluminiową.
Niech smaki spotykają się w lodówce co najmniej 6 godzin. Noc jest lepsza.Kiedy jesteś gotowy do gotowania terrine Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Umieścić przykrytą terrynę w dużym naczyniu do pieczenia i wlać wodę do naczynia do pieczenia, aby uzyskać połowę boków terryny.
Piec to w bain-marie przez 1 ½ godziny, lub aż pasztet zacznie odciągać się od boków formy.Wyjmij terrine z wody i odstaw na bok, aby całkowicie ostygła, gdy jest jeszcze przykryta.Gdy jest chłodny, odcedzić wszelkie dodatkowe cieczy w formie terrine. Być może trzeba uruchomić nóż wzdłuż krawędzi formy, aby mieć pewność, że nie przykleja się.Odwróć formę na talerz. Użyj bardzo ostrego ząbkowanego noża do cięcia plastrów pateinto.
Podawać z chrupiącym chlebem i dowolną kombinacją tradycyjnych akompaniamentów.