Terrina z białej i ciemnej czekolady

Terrina z białej i ciemnej czekolady
Terrina z białej i ciemnej czekolady to bezglutenowe przystawka. Jedna porcja zawiera 624 kalorie, 7G białka, oraz 52g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.15 za porcję. 25 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka trochę oleju, białka, garnek podwójnej śmietany, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Terryna Z Ciemnej Czekolady, Ciasteczka Czarno-Białe: Serek Kremowy Czekolada Chip & Ciemna Czekolada Ciemnobrązowy Cukier, oraz Terrina z białej czekolady z sosem karmelowym.

Instrukcje

1
22 x 11 x 6 cm) posmarować olejem, całkowicie wyłożyć folią spożywczą (olej pomoże jej przykleić się do boków), następnie ułożyć podstawę paskiem pergaminu do pieczenia. Delikatnie rozpuść białą czekoladę w żaroodpornej misce na patelni z ledwo gotującą się wodą, a następnie zdejmij z ognia i pozostaw do ostygnięcia. Za pomocą elektrycznej trzepaczki ubijaj 200 ml kremu, aż mieszanina zachowa swój własny kształt. Odstawić podczas tworzenia ciemnej warstwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Gorzką czekoladę rozpuścić tak jak białą, następnie zdjąć z ognia i ostudzić przez 1 min. Stopniowo wymieszaj pozostałą śmietanę z roztopioną czekoladą, aż uzyskasz gładki, gęsty ganache.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorzka CzekoladaGorzka Czekolada
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
3
Białka ubić na miękkie szczyty, jedną trzecią wymieszać z ganaszem, aby go poluzować, a resztę złożyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
4
Aby zmontować, łyżkę mniej niż połowę ciemnej mieszanki do bochenka i wygładzić powierzchnię. Łyżka na białej czekoladzie i gładkie, następnie delikatnie łyżką pozostałą mieszaninę gorzkiej czekolady na górze, uważając, aby nie zakłócić białą warstwę, ponownie wygładzając powierzchnię. Przykryć i schłodzić przez co najmniej 2 godziny. Jeśli robisz terrine dzień wcześniej, pozostaw ją w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone
Gorzka CzekoladaGorzka Czekolada
5
Aby służyć, Odwróć puszkę do góry nogami na talerz do serwowania i użyj krawędzi folii spożywczej, aby złagodzić terrine.
6
Usuń folię spożywczą i pieczenia pergamin i służyć z anyżu Star herbatniki (patrz idzie dobrze z, prawo).
Składniki, których będziesz potrzebować
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn