Teeny-Weeny Coxinha

Teeny-Weeny Coxinha
Teeny-Weeny Coxinha może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 20. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 174 kalorie, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka bulionu z kurczaka, mleko, seler i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Teeny Weeny zdrowe czekoladowe, imbirowe i migdałowe masło warstwowe kubki, Baby Beet Tops (with teeny weeny baby beets attached), oraz Jak zrobić Coxinha.

Instrukcje

1
W dużym garnku rozgrzej olej do 177°. w innym dużym garnku połącz bulion, cebulę, marchew i seler i przynieś na wolnym ogniu. Ostrożnie dodać kurczaka, przykryć i zmniejszyć ogień do średnio-niskiej. Kłusować kurczaka przez 12 do 15 minut, lub aż po prostu gotowane przez. Wyłącz ogrzewanie, ale pozostaw garnek gorącego płynu do kłusowania na piecu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
Cały KurczakCały Kurczak
SelerSeler
CebulaCebula
BulionBulion
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
GarnekGarnek
2
Wyjmij kurczaka z płynu i pozostaw na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
3
Do nadzienia drobno posiekaj lub rozdrobnij kurczaka w dużej misce do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
4
Dodaj ser śmietankowy, kukurydzę, zieloną cebulę i czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Złóż, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Zielona CebulaZielona Cebula
CzosnekCzosnek
KukurydzaKukurydza
5
Odcedzić 1 1/2 szklanki płynu do kłusowania i wyrzucić resztę. W rondlu na dużym ogniu doprowadzić do wrzenia zarezerwowany płyn i olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Dodaj mąkę i energicznie mieszaj, aż ciasto uformuje się. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniatać do uzyskania gładkości, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
7
Rozwałkuj do grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
8
Wyciąć małe rundy za pomocą 3-calowy nóż koła lub obręczy okrągłego kubka.
9
Umieść małą miarkę (około 1 łyżki stołowej) nadzienia na środku każdej rundy. Szczypta ciasto razem na górze, aby uszczelnić, tworząc pulchne małe torebki w kształcie łezki. W małej misce, lekko ubić jajka i mleko razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
JajkoJajko
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
10
Umieść bułkę tartą w innej małej misce. Ostrożnie zanurz każdą torebkę w umyciu jajecznym, a następnie bułce tartej, aż do całkowitego pokrycia. Smażyć coxinha w małych partiach przez 7 do 9 minut lub do złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
11
Odcedzić na papierowych ręcznikach, lekko posolić i podawać na gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
12
Coxinha dobrze zamarza i może być wykonany co najmniej tydzień do przodu. Nie ma potrzeby rozmrażania przed smażeniem.
13
Z Tiny Food Party!: Przepisy na drobne potrawy Teri Lyn Fisher i Jenny Park. Copyright © 2012 by Teri Lyn Fisher and Jenny Park. Opublikowane przez Quirk Books.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia3
Magazyn