Tatar z pstrąga z łososia z tłoczonym kawiorem i pomidorami
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Tatar z pstrąga z łososia z tłoczonym kawiorem i pomidorami może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 173 kalorie, 16G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na $3.96 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką kawior, Azjatycki olej sezamowy, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Omlet z wytłoczonym kawiorem i kwaśną śmietaną, Tatar z tuńczyka w ogórkowej łódce z kawiorem, oraz Tatar z selera z wędzonym pstrągiem.
Instrukcje
Cebulę i szalotki opłukać na drobnym sitku i osuszyć; przenieść do miski.
Dodać szczypiorek, sok z limonki, olej sezamowy i 1 łyżkę oliwy z oliwek i wrzucić.
Rozwałkuj kawior między dwoma arkuszami folii o grubości 1/8 cala.
Przenieść kawior do deski do krojenia i pokroić w 1/8-calową kostkę.
Dodaj kawior do miski. Złóż rybę i doprawić solą i pieprzem. Łyżka Tatara na talerzach (używając 3-calowej formy pierścieniowej jako prowadnicy, jeśli chcesz).
Skropić oliwą z oliwek, udekorować pomidorami i gałązkami ziół i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Santan EMA Reserve Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.