Tarty z jabłkami i malinami z kruszonką
Tarty jabłkowo-malinowe z kruszonką przygotowuje się od początku do końca w około 55 minut . Za 1,37 USD za porcję otrzymujesz deser dla 2 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 3 g tłuszczu i łącznie 233 kalorie . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i kup maliny, brązowy cukier, cukier i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 26% , to danie nie jest tak wyjątkowe. Podobne przepisy obejmują Bread Crumb Topped Cod , Mini Spiced Apple Tarts with Chocolate i Raspberry Cupcakes With Raspberry Icing .
Instrukcje
W misce wymieszaj maliny i jabłko. W małej misce wymieszaj cukier, tapiokę, cynamon i gałkę muszkatołową.
Posyp mieszanką jabłkową i delikatnie wymieszaj, aby równomiernie ją pokryć.
Podziel ciasto na pół i rozwałkuj każdą połówkę na okrąg o średnicy 18 cm.
Przenieś ciasto do dwóch nienatłuszczonych 4-calowych foremek do tart z wyjmowanymi spodami. Przytnij ciasto równo z krawędzią. Nałóż łyżką mieszankę malinową do muszli ciasta.
Skropić roztopionym masłem.
Aby posypać wierzch, w misce wymieszaj mąkę i brązowy cukier.
Posyp mieszanką malinową.
Piec w temperaturze 375° przez 35–40 minut lub do momentu, aż ciasto zacznie bulgotać.