Tarty z dżemem (Tartes de Confiture)

Tarty z dżemem (Tartes de Confiture)
Tarty dżem (Tartes de Confiture) może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 434 kalorie, 5G białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, skracanie warzyw, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Confiture D ' olives Et Citron, Confiture De Lait-Dulce De Leche, oraz Plum Tartes Tatin dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mieszaj mąkę, masło, sól i cukier w misce opuszkami palców lub blenderem do ciast (lub pulsuj w robocie kuchennym), aż większość mieszanki będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek, a resztę w małych (mniej więcej wielkości grochu) grudkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Skropić równomiernie 3 łyżkami lodowatej wody i delikatnie mieszać widelcem (lub pulsem w robocie kuchennym), aż do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Przetestuj ciasto delikatnie ściskając niewielką garść: gdy ma odpowiednią konsystencję, powinno trzymać się razem, nie rozpadając się. Jeśli to konieczne, dodaj więcej wody z lodem, 1 łyżkę na raz, mieszając (lub pulsując) aż do momentu włączenia i ponownie przetestuj. (Jeśli przepracujesz mieszaninę lub dodasz zbyt dużo wody, ciasto stanie się twarde.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
CiastoCiasto
4
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i podzielić na 2 porcje. Piętą dłoni posmaruj każdą porcję jednym ruchem do przodu, aby pomóc rozprowadzić tłuszcz. Ciasto zebrać razem i podzielić na 6 porcji, a następnie uformować każdą porcję na dysk. Chill, owinięte w folię, aż do firmy, co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
Rozwałkuj każdy kawałek ciasta w 6-calową rundę z wałkiem do ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni i dopasuj każdy do patelni tartlet.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
PatelniaPatelnia
2
Rolka wałek nad szczytami patelni do wykończenia ciasta równo z obręczy i lekko nakłuć DNA i boki na całym widelcem. Chill 30 minutes.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
3
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Skorupy linii z folią i wypełnić ciężarami ciasta lub surowego ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Piec w środku piekarnika na blasze do pieczenia, aż ciasto jest ustawione i bladozłoty na krawędziach, 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
6
Wyjąć folię i ciężary i piec skorupy aż blady złoty na całym, 6 do 10 minut więcej. Schłodzić w patelniach na stojaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Dusić dżem w małym rondlu, mieszając od czasu do czasu, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia i wymieszać sokiem z cytryny. Umieść Maliny w dużej misce i zalej jagody ciepłym dżemem, delikatnie podrzucając gumową szpatułką, aby pokryć jagody. Kopiec jagód w tartych muszlach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MalinyMaliny
Tarta MuszelkiTarta Muszelki
JagodyJagody
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
* Ciasto można schłodzić do 2 dni.* Skorupy ciasta można piec 1 dzień wcześniej, a następnie schłodzić, owinąć folią i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle Do CiastMuszle Do Ciast
CiastoCiasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn