Tarty Piaskowe
Piaskowe tarty to Wegetariańskie deser. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 123 kalorie. Ten przepis służy 14. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, białko jaja, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Tarty Piaskowe, Tarty Piaskowe, oraz Tarty Piaskowe.
Instrukcje
W 1-do 1 1/2-Quart patelni na średnim ogniu, gotować masło, aż cząstki na dnie patelni i piany, która unosi się na roztopionym maśle włączyć bursztynowy kolor i zapach tosty (mieszanina może pęcherzyków), 5 do 6 protokół.
Ostudzić co najmniej 10 minut.
W robocie kuchennym lub blenderze wirować migdały i cukier na drobny proszek (jeśli używasz blendera, przenieś do miski). Zeskrobać rumiane masło do pojemnika z orzechami i cukrem; dodać białko jaja, wanilię, ekstrakt migdałowy i mąkę. Wirować lub mieszać widelcem do wymieszania (ciasto będzie lepkie).
W przypadku drobnych tarty, użyj 2 1/2-calowe okrągłe Patelnie tart (około 3/4 cala. głęboki; pojemność 2-łyżka stołowa), podlewając po około 1 1/2 łyżki ciasta.
W przypadku tart o wielkości ciasteczek użyj 3-calowych okrągłych patelni do tarty (około 1 1/4 cala. głęboki; pojemność 5 łyżek stołowych), podlewając po około 3 łyżki ciasta.
Opuszkami palców naciśnij ciasto równomiernie na dolnych i górnych bokach patelni(nonstick lub regularne), spłucz obręczami. Ustaw nieco od siebie w płytkiej, oprawionej patelni (10 na 15 cali.).
Piec w regularnym lub konwekcyjnym piekarniku 300, aż tarty będą bogato rumiane na brzegach i lekko bledsze w środku, 25 do 35 minut; małe tarty brązowieją szybciej, więc zacznij je wcześniej sprawdzać. (Jeśli wolisz nieco bardziej miękkie tarty, piec tylko do momentu, aż krawędzie będą złociste, 20 do 30 minut.) Tarty nadmuchują w środku, gdy gotują, pozostawiając tylko niewielką depresję.
Przenieść patelnie do stojaka i odstawić, aż tarty będą ciepłe, ale wygodne w dotyku, 5 do 8 minut. Następnie odwróć jedną patelnię na raz na płaską powierzchnię i delikatnie ściśnij, dotykając bardzo delikatnie. Jeśli tarta nie wypadnie, zwolnij końcówką ostrego noża.
Podawać na ciepło lub chłodno.
Żywienie alanaliza na 2 1/2 cala tart.