Tarty Bezowe Cytrynowe
Lemon beza tarty może być tylko bezglutenowe i bezmleczne przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 6. Ten deser ma 263 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Za $1.29 za porcję, ten przepis okładki 3% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka cukru, skórki cytryny, soku z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi ci smak domu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 12%, co nie jest tak ogromne. Tarty Bezowe Cytrynowe, Indywidualne Tarty Bezowe Cytrynowe, oraz Tarty Bezowe Z Jagodami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W przypadku bezy w dużej misce ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego na średnich obrotach, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj cukier, po 1 łyżce stołowej na wysokim poziomie, aż utworzą się sztywne szczyty.
Wrzuć bezę do sześciu kopców na wyłożonych pergaminem blachach do pieczenia. Uformuj w 4 cale. kubki z tyłu łyżki.
Piec w temperaturze 225° przez 55 minut. Wyłącz piekarnik i nie otwieraj drzwi; pozostaw bezy do wyschnięcia w piekarniku przez 1 do 1-1/2 godziny.
Do nadzienia w dużym rondlu połącz cukier, substytut cukru i skrobię kukurydzianą. Stopniowo mieszaj wodę, aż będzie gładka. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj około połowy gorącej mieszanki z żółtkami jaj; włóż wszystko na patelnię, ciągle mieszając. Doprowadzić do delikatnego wrzenia. Gotuj i mieszaj 2 minuty dłużej.
Zdjąć z ognia. Delikatnie wymieszaj sok z cytryny i skórkę z cytryny. Schłodzić do temperatury pokojowej bez mieszania. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Tuż przed podaniem napełnij muszle bezy mieszanką cytryny.
Udekoruj plasterkami cytryny i miętą.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na Tart. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.