Tartaletki Z Cukru Klonowego
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Hor d ' oeuvre, więc dać tartlets cukru klonowego spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 349 kalorii, 5G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 306 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś sól, cukier, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 214 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tartaletki Klonowo-Jabłkowe, PHILADELPHIA® Tartlets Klonowo-orzechowe, oraz Tartaletki Klonowo-Jabłkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać mąkę, cukier, masło i sól w misce opuszkami palców lub blenderem do ciast, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek z niewielkimi (mniej więcej wielkości grochu) bryłkami masła.
Rozpuścić wodę równomiernie na mieszaninie i delikatnie wymieszać widelcem, aż do włączenia i ciasto utworzy kulkę.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i podzielić na 4 porcje. Piętą dłoni posmaruj każdą porcję jednym ruchem do przodu, aby pomóc rozprowadzić tłuszcz. Zbierz całe ciasto razem ze skrobakiem lub rękami i naciśnij w piłkę, a następnie spłaszczyć na 5-calowy dysk. Owinąć dysk w folię i schłodzić do twardego, co najmniej 1 godzinę.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta na owal o wymiarach 16 na 14 cali (grubość 1/8 cala).
Wytnij 8 (4 1/2 cala) rund za pomocą noża i dopasuj każdą rundę do patelni tartlet, lekko naciskając, aby zmieścić się w patelniach.
Przenieść Patelnie tartlet do blachy do pieczenia i schłodzić, aż ciasto będzie jędrne, około 15 minut.
Każdą skorupę tartlet wyłożyć folią i wypełnić ciężarami ciasta.
Piec, aż krawędzie będą bladoniebieskie, 8 do 10 minut. Ostrożnie wyjmij folię i masy i kontynuuj pieczenie, aż spody będą złote, o 5 minut więcej. Całkowicie schłodzić w patelniach na stojaku, około 10 minut. Obniżyć temperaturę pieca do 177°.
Podczas gdy skorupki ostygną, ubij wszystkie składniki nadzienia, z wyjątkiem orzechów, aż dobrze się połączą. Odstawić schłodzone skorupki tartlet (w patelniach) do blachy do pieczenia i podzielić orzechy między skorupki. Kadzi wypełniając muszle, dzieląc ją równomiernie.
Piec tartlets aż napełnianie jest po prostu ustawić, 15 do 18 minut. Schłodzić w patelniach na stojaku, około 15 minut, a następnie ostrożnie usunąć tartlets z patelni.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.