Tarta śniadaniowa z pancettą i zieloną cebulką
Tarta śniadaniowa z Pancettanem i zieloną cebulką wymaga około 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 427 kalorii, 16G białka, oraz 34g tłuszczu. 24 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka pancetta, masło, ser mascarpone i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Tarta śniadaniowa z Pancettanem i zieloną cebulką, Fasolka szparagowa z Pancettanem i czerwoną cebulą, oraz Pieczona fasolka szparagowa z pancettą, czerwoną cebulą i czosnkiem ze szkoły gotowania Stir.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: 9-calowa patelnia z wyjmowaną podstawą
Umieść stojak piekarnika na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. masło i mąkę dno i boki 9-calowej patelni.
Rozwiń ciasto i ułóż na przygotowanej patelni. Delikatnie wciśnij skórkę do dna i boków patelni. Przyciąć nadmiar skórki z góry patelni. Palcami widelca nakłuć ciasto w kilku miejscach. Używając pędzla do ciasta, pokryj skorupę ubitym białkiem jajka.
Umieść patelnię na blasze do pieczenia i piec, aż białko jaja ustawi, o 10 protokół. Pozostawić do ostygnięcia przez 10 minut.
Na średniej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać pancetta i gotować, często mieszając, aż brązowy i chrupiące, o 6 do 8 protokół.
Osuszyć na papierowym ręczniku wyłożonym talerzem.
W średniej misce, połączyć ubite jajka, ser mascarpone, Gruyere, zielona cebula, sól, pieprz, i pancetta.
Wymieszać na gładką masę.
Wlać mieszaninę do ostudzonej skórki i piec, aż mieszanina ustąpi, a wierzch będzie złoty, około 18 minut ostudzić tartę przez 10 do 15 minut, a następnie wyjąć ją z patelni na talerz do serwowania.
Tartę pokroić w kliny i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Uwaga kucharza: tarta może być również wykonana za pomocą 10-calowej patelni do tarty.
Rozwałkuj ciasto do koła o średnicy 11 cali przed włożeniem go do patelni.
Piec nadziewaną tartę przez około 23 minuty, aż do momentu, w którym nadzienie się ułoży.