Tarta ze świeżymi jagodami z sosem Chambord

Tarta ze świeżymi jagodami z sosem Chambord
Tarta ze świeżymi jagodami z sosem Chambord może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisem na deser. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 505 kalorii. Ten przepis służy 11. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz jajko, chipsy czekoladowe, fasolę waniliową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Świeży nektar jagodowy z Chambordem, Ciasto francuskie tarta cytrynowa z sosem Malinowo-chambordowym, oraz Tarta Ze Świeżymi Jagodami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozwałkuj jeden arkusz ciasta francuskiego i pokrój w prostokąt o wymiarach 6 x 14 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Muenster, Przekrojony Na PółSer Muenster, Przekrojony Na Pół
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
2
Umieścić na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
3
Wytnij 1 calowe paski ze skrawków, aby przyciąć krawędzie.
4
Szczotkuj zimną wodę wzdłuż 1-calowej granicy na każdej krawędzi prostokąta i ustaw paski na górze, aby obramować krawędzie. Ubić 1 jajko i natrzeć na powierzchnię ciasta. Chill until firm, o 15 minut; jest to ważny krok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
5
Piekarnik rozgrzać do 400 stopni F (205 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Piec skorupę w nagrzanym piekarniku, aż zacznie brązowieć, około 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Wyjmij ciasto z piekarnika i zmniejsz temperaturę do 375 stopni F (190 stopni C). Naciśnij mocno podstawę z tyłu widelca, aby ją zwinąć. Wróć do piekarnika i piec do złotego koloru, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
Przenieść do stojaka do ostygnięcia. Można to zrobić do 2 dni wcześniej; przechowywać w temperaturze pokojowej w hermetycznym pojemniku.
1
Podgrzać mleko na średnim ogniu w ciężkim rondlu, mieszając, aż dojdzie do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Zdjąć z ognia.
3
Dodaj waniliową fasolę do mleka, przykryj i stromej przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
4
Usuń fasolę wanilii. W międzyczasie ubij żółtka z cukrem, aż będą gęste i jasne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
5
Ubić w mące. Stopniowo mieszaj gorące mleko w mieszaninie żółtkowej, mieszając do uzyskania gładkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
6
Wlać do patelni z sosem. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, stale ubijając, aż zgęstnieje. Obniż temperaturę. Kontynuuj gotowanie kremu z ciasta, stale ubijając, aż lekko zmięknie; powinno to zająć około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
7
Zdjąć z ognia i złożyć białą czekoladę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone
8
Przenieś krem do ciasta do małej miski i przykryj folią. Rozpakuj, gdy ostygnie, i dodaj creme de cacao. Można to zrobić 1 dzień wcześniej; przykryć i przechowywać w lodówce, aż potrzebne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rum Malibu O Smaku KokosowymRum Malibu O Smaku Kokosowym
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
SOS Chambord można przygotować do 2 dni wcześniej. Rozmrożone maliny przecedzić w blenderze. Odcedzić, aby usunąć nasiona i wymieszać w 3 łyżkach likieru Chambord. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z 50 KaloriamiZ 50 Kaloriami
ChambordChambord
(z Kartonu)(z Kartonu)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Kiedy będziesz gotowy do montażu tarty, wykonaj glazurę. W rondlu roztopić konserwy na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetwory Truskawkowe O Niskiej Zawartości CukruPrzetwory Truskawkowe O Niskiej Zawartości Cukru
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
11
Zdjąć z ognia i wymieszać w 1 łyżce likieru. Używaj na ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
(z Kartonu)(z Kartonu)
12
Ta tarta jest najlepsza, jeśli jest spożywana w ciągu 3 do 4 godzin od końcowego montażu.
13
Spód tarty posmarować glazurą i posypać połową posiekanych migdałów. Łyżka kremu do skorupy ciasta i gładkie. Ułóż świeże jagody na wierzchu kremu i umyj glazurą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wydrylowane Mrożone Wiśnie Cierpkie, Rozmrożone, Odsączone I OsuszoneWydrylowane Mrożone Wiśnie Cierpkie, Rozmrożone, Odsączone I Osuszone
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
14
Na wierzch posypać Pozostałe migdały. Schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje11
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn