Tarta ze szparagami i Gruyère

Tarta ze szparagami i Gruyère
Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 278 kalorii. Na 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz koszerną sól plus dodatkowy, ciężki krem, gruyère i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Szparagowa Tarta Gruyere, Tarta Ze Szparagami I Gruyere, oraz Tarta ze szparagami i Gruyere.

Instrukcje

1
Rozwałkuj ciasto na mące na 15 1/2-calowej okrągłej powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z CiastaCiasto Z Ciasta
RolkaRolka
2
Przenieś na patelnię do pizzy, zwijając ciasto wokół wałka do ciasta i rozwijając go na patelni. Krawędź Trim wystarczy, aby wyrównać, a następnie złożyć i szczypać, tworząc 1/2-calowy wysoki, podwójnie gruby bok. Nakłuć dno skorupy widelcem i schłodzić, aż będzie twarde, co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
Patelnia Do PizzyPatelnia Do Pizzy
PatelniaPatelnia
3
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Wyłożyć skorupę folią i wypełnić cieście lub surowym ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Piec w środku piekarnika, aż boki będą twarde, około 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Ostrożnie wyjąć folię i masę i piec skorupę do złotego koloru, około 10 minut więcej, następnie ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Szparagi ułóż na stojaku na parowiec, posypując każdą warstwą koszerną solą do smaku. Para, pod przykryciem, nad wrzącą wodą, aż do całkowitego miękkości, ale nie mushy, około 8 minut na zielone szparagi lub 12 na białe, a następnie przenieść do miski z lodowatą wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól KoszernaSól Koszerna
SzparagiSzparagi
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dobrze osuszyć i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
3
Śmietanę, jajka, 1/2 łyżeczki soli koszernej i gałkę muszkatołową, następnie lekko doprawić pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól KoszernaSól Koszerna
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
KremKrem
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Wlać krem równomiernie do skorupy tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
1
Posypać kremem 2/3 sera, następnie ułożyć w kremie, końcówki (jak szprychy koła).
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
SerSer
2
Pozostały ser posypać wierzchem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
3
Piec tarta w środku piekarnika, aż krem jest ustawiony, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Następnie tarta broil 2 do 3 cali od ciepła do złotego, 1 do 2 minut.
1
* Jeśli nie masz patelni do pizzy, możesz użyć 12-calowej patelni do tarty (musisz przyciąć szparagi do 5 1/2 cala).
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PizzyPatelnia Do Pizzy
Forma TartaForma Tarta
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia15
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn