Tarta ze szparagami i Gruyère
Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 278 kalorii. Na 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz koszerną sól plus dodatkowy, ciężki krem, gruyère i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Szparagowa Tarta Gruyere, Tarta Ze Szparagami I Gruyere, oraz Tarta ze szparagami i Gruyere.
Instrukcje
Rozwałkuj ciasto na mące na 15 1/2-calowej okrągłej powierzchni.
Przenieś na patelnię do pizzy, zwijając ciasto wokół wałka do ciasta i rozwijając go na patelni. Krawędź Trim wystarczy, aby wyrównać, a następnie złożyć i szczypać, tworząc 1/2-calowy wysoki, podwójnie gruby bok. Nakłuć dno skorupy widelcem i schłodzić, aż będzie twarde, co najmniej 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Wyłożyć skorupę folią i wypełnić cieście lub surowym ryżem.
Piec w środku piekarnika, aż boki będą twarde, około 20 minut.
Ostrożnie wyjąć folię i masę i piec skorupę do złotego koloru, około 10 minut więcej, następnie ostudzić.
Szparagi ułóż na stojaku na parowiec, posypując każdą warstwą koszerną solą do smaku. Para, pod przykryciem, nad wrzącą wodą, aż do całkowitego miękkości, ale nie mushy, około 8 minut na zielone szparagi lub 12 na białe, a następnie przenieść do miski z lodowatą wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Dobrze osuszyć i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Śmietanę, jajka, 1/2 łyżeczki soli koszernej i gałkę muszkatołową, następnie lekko doprawić pieprzem.
Wlać krem równomiernie do skorupy tartej.
Posypać kremem 2/3 sera, następnie ułożyć w kremie, końcówki (jak szprychy koła).
Pozostały ser posypać wierzchem.
Piec tarta w środku piekarnika, aż krem jest ustawiony, około 20 minut.
Następnie tarta broil 2 do 3 cali od ciepła do złotego, 1 do 2 minut.
* Jeśli nie masz patelni do pizzy, możesz użyć 12-calowej patelni do tarty (musisz przyciąć szparagi do 5 1/2 cala).