Tarta ze śliwkami imbirowymi
Tarta imbirowo-śliwkowa może być właśnie deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten przepis bez nabiału zawiera 61 kalorii , 1 g białka i 0 g tłuszczu na porcję. Za 37 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 osobom. Został dostarczony przez Taste of Home. Mieszanka skrobi kukurydzianej, krystalizowanego imbiru, wody i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut . 17 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 23% , to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Rustykalna tarta ze śliwkami imbirowymi , Tarta śliwkowa z skórką imbirową i Plum Delicious: Tarta z kremem śliwkowym Damson .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400°. Na powierzchni roboczej rozwiń arkusz ciasta.
Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
W dużej misce wymieszaj śliwki z 3 łyżkami cukru i skrobią kukurydzianą. Ułóż śliwki na cieście w kształcie wiatraczka w odległości do 2 cali od krawędzi; posypać imbirem. Złóż brzeg ciasta na śliwki, zakładając po drodze.
W małej misce ubij białko z wodą; posmaruj złożone ciasto.
Posypać pozostałym cukrem.
Piec 20-25 minut lub do momentu, aż skórka będzie złotobrązowa. Studzimy na patelni na metalowej kratce.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Port
Port to świetny wybór do tarty. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem.
![Piwnice St. Barthelemy Port Zinfandel]()
Piwnice St. Barthelemy Port Zinfandel
Głęboki rubinowy kolor, który błyszczy w szkle, opisuje ten port Zinfandel. Aromaty to złożona mieszanka lukrecji, jeżyny i szeptu wanilii. Bogaty smak dżemu ma nuty lukrecji, ziół, przypraw i porzeczek z trwałym finiszem migdałów i anyżu. Polecane połączenia potraw to ciastka krabowe, ser Gorgonzola, Chèvre, figi i czekolada lub dobre cygaro.