Tarta Z Ratatouille Prażona Z Mąki Kukurydzianej

Tarta Z Ratatouille Prażona Z Mąki Kukurydzianej
Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 214 kalorii. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 12 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz liście bazylii, sól, mączkę kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta Ratatouille, Tarta Ratatouille, oraz Tarta Orzechowa Ratatouille dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Dla skorupy: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Połączyć mąkę kukurydzianą, mąkę i sól w misce robota kuchennego. Puls do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z CiastaMąka Z Ciasta
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodać masło i olej i pulsować około 20 razy, aż mieszanina przypomina małe kamyki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
5
Dodaj wodę i pulsuj, aż mieszanina utworzy luźne ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
WodaWoda
6
Wyjmij ciasto z procesora i naciśnij na dole i około 1/8 cala po bokach 9-calowej patelni z odłączaną obręczą. Wciśnij folię aluminiową do dołu i boków patelni na wierzchu ciasta i zważyć niegotowanym ryżem lub ciężarami ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Forma TartaForma Tarta
PatelniaPatelnia
7
Ułożyć patelnię na blasze do pieczenia i piec przez 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
Forma TartaForma Tarta
8
Wyjąć z piekarnika i wyjąć ryż i folię. Powrót do piekarnika i piec przez dodatkowe 5 minut, lub aż nie błyszczące i mokre.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Do napełniania: zwiększyć piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Ciepła 1 łyżeczka oliwy z oliwek w patelni nonstick na średnim ogniu; saute szalotki do miękkości, o 5 do 6 protokół. Spryskaj 2 tace do pieczenia sprayem do gotowania. Ułóż plastry bakłażana, cukinii i pomidora na tacach w jednej warstwie i posmaruj pozostałą oliwą z oliwek. Doprawić solą i pieprzem, i upiec warzywa do miękkości, ale nie rumiane, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Plastry PomidoraPlastry Pomidora
WarzywaWarzywa
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
BakłażanBakłażan
SzalotkaSzalotka
CukiniaCukinia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Wyjąć warzywa z piekarnika i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Obniżyć temperaturę piekarnika do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Ułożyć plastry bakłażana w 2 warstwach na dnie tarty; przykryć 1/3 sera mozzarella i niektóre z rozdrobnionej bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
BakłażanBakłażan
BazyliaBazylia
15
Dodać cukinię i szalotki, top z innym 1/3 mozzarella i bazylia, następnie pomidory. Top z resztą sera mozzarella i parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
ParmezanParmezan
SzalotkaSzalotka
PomidorPomidor
CukiniaCukinia
BazyliaBazylia
16
Piec przez 25 do 30 minut, lub aż ser się rozpuści i warzywa jeszcze bardziej zwiędną.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
17
Wyjąć z piekarnika, ostudzić przez 5 minut i pokroić w 8 plastrów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
18
Podawać na ciepło.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn