Tarta z oliwką i karmelizowaną cebulą

Tarta z oliwką i karmelizowaną cebulą
Tarta z oliwą i karmelizowaną cebulą może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na przystawki. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 241 kalorii, 8G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 9. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sardelę, tymianek, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest solidne. Spróbuj Karmelizowana Pizza Z Cebulą I Oliwkami, Karmelizowana Pizza Z Cebulą I Zielonymi Oliwkami, oraz Karmelizowana Tarta Cebulowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować ciasto, rozpuścić drożdże w 1/4 szklanki ciepłej wody w dużej misce; odstawić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodaj pozostałą 1/2 szklanki wody. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
3
Dodać 2 szklanki mąki i kolejne 5 składników (przez 1/2 łyżeczki drobno posiekanego rozmarynu), mieszając do dobrze wymieszanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
4
Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
5
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 40 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut. Uformuj ciasto w prostokąt o wymiarach 15 x 13 cali na blasze pokrytej sprayem do gotowania i posypanej mąką kukurydzianą. Zagniataj krawędzie ciasta palcami, aby utworzyć krawędź.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
CiastoCiasto
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Aby przygotować nadzienie, podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj cebulę, 1 łyżeczkę tymianku, 1/2 łyżeczki rozmarynu i czosnek. Przykryć i gotować 15 minut lub do złotego koloru, mieszając od czasu do czasu. Odkryć; zmniejszyć ogień, i gotować 15 minut lub aż cebula są miękkie, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać pomidora; gotować 15 minut lub aż mieszanina jest prawie sucha. Wymieszać z oliwkami i anchois.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardeleSardele
RozmarynRozmaryn
CzosnekCzosnek
OliwkiOliwki
CebulaCebula
PomidorPomidor
TymianekTymianek
10
Rozłóż mieszankę cebuli na cieście, pozostawiając granicę 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
CiastoCiasto
CebulaCebula
11
Piec w 400 przez 35 minut lub aż skorupa będzie chrupiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Posypać serem i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
PieprzPieprz
13
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia27
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn