Tarta Z Musem Cytrynowym
Tarta z musem cytrynowym wymaga ok. 25 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 780 kalorii, 9g białka, oraz 59G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.25 za porcję. Jeśli masz tabliczki czekolady, ozdoby: Lemon loki, piecrusts, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta Z Musem Cytrynowym, Tarta rabarbarowa z musem cytrynowo-jogurtowym, oraz Tarta Z Musem Dyniowo-Bananowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dopasuj piecrust do lekko nasmarowanej patelni 9 1/2 cala; naciśnij na karbowane krawędzie. Złóż nadmiar ciasta na zewnątrz patelni i szczypta, aby zabezpieczyć patelnię. (Dzięki temu piecrust nie ześlizgnie się po patelni podczas pieczenia.) Obficie nakłuć dno i boki kawałka widelcem i zamrozić 20 minut.
Umieść piecrust na blasze do pieczenia i piec 15 minut lub aż światło złoty kolor. Schłodzić na stojaku z drutu 20 minut lub do całkowitego ostygnięcia. Delikatnie dotknij nadmiar skorupy z boków patelni, za pomocą wałka do ciasta.
Mikrofalówka biała czekolada w małej kuchence mikrofalowej bezpieczne miski w wysokiej 1 1/2 minuty lub do stopienia i gładkie, mieszając w odstępach 30 sekund.
Zmiksowany twarożek ubić na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie lekki i puszysty.
Dodaj roztopioną czekoladę i ubijaj do wymieszania, zatrzymując się, aby zeskrobać boki.
Dodać twaróg cytrynowy i ubić do wymieszania.
Tłucz śmietanę z dużą prędkością mikserem elektrycznym, aż uformują się miękkie szczyty. Delikatnie złożyć do mieszanki cytryny. Mieszankę łyżką do przygotowanej skorupy, łącząc mieszaninę w środku tarty. (
Mieszanina będzie około 2 cale wyższa niż górna krawędź skorupy.) Chill 4 godziny.
W razie potrzeby udekoruj cytrynowymi lokami i świeżymi malinami.